Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lista completă a medicamentelor şi a preţurilor maximale propuse valabile până la 1 octombrie 2019 (documente)

ro

18 Sep, 2018 00:00 6982 Marime text
Ministerul Sănătăţii are în transparenţă decizională, până la data de 22 octombrie, un ordin pentru aprobarea preţurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, valabile în România, care pot fi utilizate/comercializate de către deţinătorii de autorizaţie de punere pe piaţă a medicamentelor sau de reprezentanţii acestora, distribuitorii angro şi furnizorii din domeniu. Sunt vizate acele medicamente care fac obiectul unei relaţii contractuale cu Ministerul Sănătăţii, casele de asigurări de sănătate şi/sau direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, cuprinse în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România, urmărindu-se aprobarea preţurilor maximale ale medicamentelor cuprinse în Catalogul public, a preţurilor de referinţă generice şi a preţurilor de referinţă inovative.
 
Vorbim aici de mii de medicamente aflate în majoritatea reţelelor farmaceutice din România. Preţul maximal care urmează a fi aprobat în cursul acestui an este valabil pentru fiecare medicament, până la data de 1 octombrie 2019. Preţurile sunt asemănătoare cu cele aprobate anul trecut, uşor mai ridicate în unele cazuri, urmând să apară în Canamed şi în Catalogul Public.
 
Catalogul Canamed, care are preţurile mai mici, este utilizat de autorităţi (CNAS, Ministerul Sănătăţii) în vederea decontărilor din sistemul public de sănătate, în timp ce Catalogul Public, unde preţurile sunt mai mari, va fi utilizat pentru decontările făcute în afara sistemului public (respectiv prescrieri care nu sunt decontate de CNAS, Ministerul Sănătăţii) precum şi pentru referenţierea internaţională a preţurilor, pentru alte ţări europene, care au inclus România în coşul de ţări cu care compară preţurile medicamentelor.
 
Ministerul Sănătăţii aprobă aceste preţuri făcând comparaţie între preţurile propuse de compania producătoare cu preţurile aceluiaşi medicament din 12 ţări europene: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Lituania, Polonia, Slovacia, Spania.
 
În secţiunea „Documente” puteţi vizualiza lista şi preţurile medicamentelor propuse de către minister a fi valabile până la data de 1 octombrie 2019.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • fara nume 27 Dec, 2019 15:18 castelul32