Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:09 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

diversificare.ro Lemongrass, iarba cu multe beneficii!

ro

24 May, 2015 09:18 2436 Marime text


Lemongrass sau citronela este o plantă aromatică, cu rădăcini fibroase, folosită cu precădere în bucătăria asiatică. Are o aromă de citrice, foarte apropiată de cea a lămâii și seamănă cu firul de ceapă verde.

Ce substanțe nutritive conține lemongrass și care sunt beneficiile pe care le aduce?

Lemongrass poate fi folosit atât proaspăt, cât și sub formă de pulbere, uscat sau sub formă de ulei. Oricum ar fi, lemongrass aduce beneficii pentru sănătatea întregii familii.

Cu puține calorii și multe vitamine (B1, B6, B5, C) și minerale (calciu, fier, magneziu, cupru, mangan, zinc, potasiu), lemongrass este și un puternic antioxidant.

Tratează problemele aparatului digestiv la copii, are efecte benefice pentru sistemul nervos central și aduce un plus de energie în perioade solicitante. Luptă cu febra, răcelile, stresul, îmbunătățește tensiunea arterială, scade nivelul colesterolului, ajută la eliminarea substanțelor toxice, ajută la curățarea plămânilor, a pancreasului, ficatului și vezicii urinare, ajută la reglarea menstrei și îmbunătățește circulația sangvină.

Aplicat extern, poate fi efecient în tratarea scabiei, a artritelor și a paraziților, ameliorează crampele musculare, reglează secreția de sebuum eliminând mătreața și tratând diferite probleme ale scalpului, reduce inflamațiile de la nivelul pielii. Pe scurt, este tonic, antiseptic, antifungic și antibacterian, dar și diuretic.

Articolul integral îl puteți citi pe diversificare.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii