Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laringita - cauze, simptome şi remedii naturiste

ro

01 Oct, 2014 12:36 2578 Marime text
Laringele este un organ situat în partea superioară a tractului respirator, în partea anterioară a gâtului, prin care se realizează circulaţia aerului respirat între faringe şi trahee. La nivelul laringelui sunt situate coardele vocale, motiv pentru care laringele mai este denumit şi organul fonaţiei. Laringita reprezintă inflamaţia laringelui, dar şi a corzilor vocale, proces însoţit de afectarea vocii, răguşeală, tuse, dureri în gât sau senzaţii de uscăciune la nivelul gâtului.

Printre cauzele apariţiei laringitei se numără infecţia virotică sau bacteriană a tractului respirator superior (cele mai frecvente fiind viroza respiratorie, gripa şi răceala), alergia sau  suprasolicitarea corzilor vocale, în urma vorbitului tare sau a ţipatului. O altă cauză a declanşării laringitei poate fi expunerea la substanţe iritante (la noxe, fum de ţigară, praf, diverse substanţe chimice). Simptomele acestei boli sunt tusea, prezenţa mucoziţătilor la nivelul nărilor, creşterea uşoară a temperaturii, inflamarea sinusurilor, schimbarea vocii chiar şi pierderea temporară a acesteia.
 
Remediile naturiste sunt foarte eficiente în tratarea laringitei. Decoctul de ceapă sau ceapa coaptă cu unt reprezintă un remediu folosit pentru vindecarea bolnavilor cu laringită. De asemenea, măceratul de tărâţe, îndulcit cu miere de albine, este eficient în tratarea laringitei. Ceaiurile călduţe preparate din plante cu efect emolient, precum nalbă, anghinare, busuioc, cimbru, ciuboţica-cucului, cozi de cireşe, vor degaja laringele de mucozităţi. Cura helio-marină sau tratamentele în staţiunile balneo-climaterice cu climat salin sunt indicate ca tratament, deoarece sarea are darul de a ajută la îmbunătăţirea respiraţiei şi la îndepărtarea mucozităţilor. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii