Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laptele de capră previne anemia

ro

12 Nov, 2014 11:57 2117 Marime text
Hrănitor şi sănătos, laptele de capră conţine vitaminele A, B1, B2 şi C, proteine, aminoacizi esenţiali, calciu, seleniu, potasiu, fosfor şi magneziu. Persoanele care suferă de intoleranţă la lactoză pot consuma lapte de capră, deoarece conţine până la 35% acizi graşi, ceea ce îl face mai nutritiv şi mai sănătos decât laptele de vacă. Laptele de capră, datorită conţinutului de seleniu, creşte imunitatea organismului, previne anemia şi înlătură starea de oboseală. Unul din principalele ingrediente ale laptelui provenit de la capre este potasiul, un mineral esenţial pentru menţinerea unei tensiuni constante şi a unei funcţionări corecte a inimii.

Laptele de capră reprezintă o sursă foarte bună de riboflavină, o vitamină din complexul B, esenţială pentru producerea de energie. De asemenea, laptele de capră protejează celulele colonului şi previne durerile de cap şi migrenele. Laptele de capră se digeră foarte uşor, în consecinţă, reprezintă un aliment perfect pentru persoanele în vârstă şi pentru cei care au probleme cu digestia. Laptele de capră se numără printre produsele lactate ce pot contribui la pierderea în greutate. Acesta are mai puţine grăsimi şi un nivel ridicat de proteine.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii