Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:24 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ibuprofenul, periculos pentru persoanele de peste 40 de ani

ro

04 Oct, 2016 00:00 2755 Marime text


Ibuprofenul este unul dintre cele mai folosite medicamente în tratarea durerilor de cap sau de spate. Chiar dacă pare că ne ajută să scăpăm de dureri foarte repede, efectele secundare sunt foarte îngrijorătoare.

În urmă cu aproape un deceniu, Food and Drug Administration (FDA) din Statele Unite avertiza cetăţenii în legătură această substanţă medicamentoasă, susţinând faptul că acesta ajută la creşterea riscului de accident vascular cerebral şi a infarctului, relatează healthyfoodhouse.com. Recent, cercetătorii au decis să aducă din nou la cunoştinţa publicului aceste dovezi.

Iată câteva dintre acestea:

- Ibuprofenul creşte foarte mult riscul infarctului miocardic şi al accidentelor vasculare cerebrale, chiar după o perioadă scurtă de la utilizare;
- cu cât este mai folosit, cu atât riscul va creşte;
- este cunoscut faptul că riscurile sunt mai mari în cazul celor care au deja boli cardiace, dar aceasta nu este o regulă pentru a fi expus acestor pericole;
- în plus, şansele ca bolile de inimă să apară sunt mai mari în cazul oamenilor de peste 40 de ani.

Cei care iau acest medicament cred că nu fac niciun rău şi asta din cauză că se pot lua fără reţetă, deci gravitatea efectelor secundare nu este atât de mare, susţin specialiştii.
Ei au şi o alternativă sănătoasă durerilor cu care ne putem confrunta şi ne recomandă turmericul, o plantă care blochează enzimele inflamatorii, ajută la tratarea reumatismului şi la orice fel de durere.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii