Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:13 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul României a aprobat Serviciile din sănătate, analizate de Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate

ro

30 Sep, 2022 08:00 1258 Marime text
Ministerul Sănătății. foto: facebook
La propunerea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 29 septembrie 2022, proiectul de Hotărâre de Guvern privind organizarea și funcționarea Institutului Național de Management al Serviciilor de Sănătate.
 
Conform documentului, Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate (INMSS) se organizează ca instituție publică cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Sănătății. INMSS va funcționa ca unitate sanitară finanțată din venituri proprii și subvenții de la bugetul de stat. Instituția va avea cel mult 85 de angajați., transmite Ministerul Sănătății. 

Institutul Național de Management al Serviciilor de Sănătate va avea ca principal obiect de activitate managementul și analiza serviciilor de sănătate, poate propune adaptarea unor soluții de eficientizare a acestora, astfel încât Ministerul Sănătății să dezvolte fundamentat politicile şi strategiile privind serviciile de sănătate, iar instituțiile sanitare să fie conduse în mod profesionist.
INMSS va organiza formarea profesională în managementul serviciilor de sănătate, în colaborare cu instituţiile de învăţământ superior medical.  

Potrivit sursei citate, înființarea INMSS este un pas important pentru îndeplinirea obiectivelor Reformei 3. - R3. Dezvoltarea capacității pentru managementul serviciilor de sănătate și managementul resurselor umane din sănătate din cadrul PNRR. 

Cursurile de formare profesională cu alte tematici, organizate de fosta Școală Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Sănătate, vor continua până la finalizare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii