Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Gura lupului scade tensiunea arterială

ro

15 May, 2015 11:41 2135 Marime text
Gura lupului este o plantă utilizată frecvent în medicina tradiţională, în preparate şi remedii sedative. Această plantă prezintă proprietăţi antibacteriene, antipiretice, antispasmodice, astringente, colagoge, diuretice, expectorante, hemostatice, sedative, tonice, antiinflamatorii, antialergice, antiastmatice şi antitumorale. Are efect calmant şi astfel contribuie la eliminarea durerilor de cap, a tulburărilor de somn şi ajută la buna funcţionare a sistemului nervos.
 
De asemenea, este utilizată pentru proprietăţile sale relaxante asupra sistemului nervos central, fiind recomandată şi pentru ameliorarea sindromului premenstrual. Gura lupului scade semnificativ tensiunea arterială mai ales în cazul administrării regulate. Pe de altă parte, stimulează funcţia hepatică şi prezintă efecte antiinflamatorii la nivelul tubului digestiv. Este utilă în cazul afecţiunilor tractului gastro-intestinal şi în normalizarea funcţiei hepatice. 

Gura lupului se foloseşte, de asemenea, în tratamentul enteritei, hepatitei cronice, dizenteriei, sângerărilor nazale şi hemoragiilor pulmonare. Pentru efectul său antiinflamator, această plantă este recomandată în tratamentul infecţiilor de la nivelul tractului digestiv. În plus, gura lupului îmbunătăţeşte starea funcţională a sistemului cardiovascular şi îmbunătăţeşte starea generală de sănătate a organismului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii