Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:41 28 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Grișul – beneficii pentru sănătate

ro

17 Sep, 2020 00:00 1908 Marime text
  • Grație valorilor sale nutriționale, grișul previne anemia.


Grișul este un aliment ce obișnuia să fie nelipsit din casele românilor. Considerat de mulți desertul copilăriei, grișul cu lapte are numeroase proprietăți beneficii pentru întregul organism.


Potrivit nutriționiștilor, conținutul scăzut de grăsimi pe care îl are grișul îl face un aliment valoros în dieta tuturor celor ce vor să scadă în greutate. Din același motiv, grișul este recomandat și bebelușilor, pe care îi satură repede, din câteva lingurițe, fără a-i face să se îngrașe.


De asemenea, grișul este bogat în proteine, amidon și gluten, astfel că printre proprietățile sale ce îl fac un aliment benefic se numără faptul că îmbunătățește funcția renală și este o sursă de energie rapidă și sigură.


În plus, grișul oferă o senzație de sațietate care ne face să nu consumăm prea mult.


Grație valorilor sale nutriționale, grișul previne anemia. Totodată, este un adjuvant pentru menținerea sănătății inimii.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii