Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Frasinul, eficient în combaterea celulitei

ro

21 Mar, 2015 00:00 3155 Marime text
Frasinul este un copac care poate atinge înălţimea de 35 de metri şi de la care, în scop terapeutic, se folosesc frunzele uscate şi scoarţa.

Datorită capacităţii sale de a scădea febra, frasinul este numit chinina Europei. Frunzele acestui copac conţin iridoide, tanini, flavonoide, cumarine, manitol, acizi organici, vitamina C şi săruri de potasiu. Frasinul are proprietăţi sudorifice, antiinflamatorii, diuretice, depurative, cicatrizante, coleretice, colagoge, laxative, antireumatice, febrifuge şi astringente.
 
Mugurii de frasin tratează bolile de ficat şi de rinichi, în timp ce seminţele au proprietăţi afrodisiace, fiind folosite în caz de sterilitate masculină. Infuzia din frunze de frasin este indicată în afecţiuni precum gută, edeme, celulită, detoxifiere, retenţie de apă, dureri articulare, dischinezii biliare, colecistite, gripă, dismenoree, acnee şi plăgi greu vindecabile. De asemenea, această infuzie, pe lângă faptul că are capacitatea de a scădea febra, poate calma durerile de stomac.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii