Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:53 23 10 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fasolea verde - întăreşte imunitatea şi musculatura

ro

30 Jun, 2014 11:27 985 Marime text
Fasolea verde, o legumă apreciată penru gustul dulceag şi pentru proprietăţile sale terapeutice, împiedică absorbţia zahărului în sânge şi este o sursă importantă de proteine fără grăsimi. Fasolea verde conţine proteine, vitaminele A, C, K, B5, B6, B9, betacaroten, calciu, fier, potasiu, magneziu, antioxidanţi şi fibre. Antioxidanţii au efecte benefice asupra sănătăţii cardiovasculare, iar vitamina A menţine acurateţea vederii şi stimulează dezvoltarea osoasă.
 
Consumul de fasole verde reglează nivelul colesterolului, menţine sănătatea celulelor şi facilitează digestia. Fibrele contribuie la menţinerea sănătăţii tractului digestiv, dar şi la menţinerea senzaţiei de saţietate. Fasolea verde are un conţinut mic de calorii şi, din acest motiv, contribuie la menţinerea unei greutăţi corporale în limite normale. De asemenea, fasolea verde combate anemia şi astenia, întăreşte imunitatea şi musculatura, fiind indicate în alimentaţia convalescenţilor şi în cea a persoanelor cu deficit de fier.
 
În compoziţia acestei legume se găseşte cel mai bun tip de carbohidraţi. Aceştia au un indice glicemic scăzut, şi, în acelaşi timp, oferă energie pentru mai mult timp. Vitamina B1 din fasolea verde participă la reacţiile enzimatice care produc energie şi are un rol important în stimularea funcţiilor cognitive. Totodată, previne distrugerea moleculelor ADN, îmbunătăţeşte memoria, previne cancerul de colon şi apariţia bolii Alzheimer. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii