Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:22 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Farmaciştii cer anularea HG privind calculul preţurilor la medicamente

ro

03 Nov, 2016 23:29 758 Marime text
Colegiul Farmaciștilor din România, Federația Patronatelor Farmaceutice din România și Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România solicită abrogarea HG privind calculul prețurilor la medicamente și demararea de discuții, pe acest subiect.

„Colegiul Farmaciștilor din România (CFR), Federația Patronatelor Farmaceutice din România (FPFR) și Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR) își exprimă totala surprindere și îngrijorare cu privire la decizia Ministerului Sănătății de a modifica HG 800/ 2016 referitoare la modul de calcul și procedura de avizare și aprobare a prețurilor maximale ale medicamentelor de uz uman, la doar trei zile de la publicarea în Monitorul Oficial. (...) Solicităm abrogarea întregii Hotărâri de Guvern nr. 800/ 2016 și demararea de consultări publice pentru a găsi soluții acceptabile și aplicabile la nivelul întregului sistem, bazate exclusiv pe argumente de ordin economic și social, nu electoral", se arată într-un comunicat citat de Agerpres.

În opinia semnatarilor comunicatului, redeschiderea discuțiilor asupra unui document normativ abia aprobat are un impact negativ asupra stabilității legislative și, mai ales, asupra credibilității demersurilor autorităților, aruncând o umbră de îndoială asupra întregii metodologii de stabilire a prețurilor medicamentelor de uz uman.

Ti-a placut articolul?

Comentarii