Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Eucaliptul contribuie la sănătatea gingiilor

ro

15 May, 2015 13:17 2117 Marime text
Un arbore originar din Australia, eucaliptul este utilizat în scop terapeutic. Frunzele lui conțin flavonoide, tanini, rezine, cumarine, piperitonă şi uleiuri volatile. Preparatele din eucalipt se folosesc în tratarea bolilor respiratorii, bronşite, tuse convulsivă, răceli şi sinuzită. Uleiul brut se obţine prin distilare cu vapori de apă, din frunzele proaspete sau parţial deshidratate. 
 
Cunoscut pentru calităţile sale antibacteriene, eucaliptul este folosit în tratarea infecţiilor pielii. Totodată, are efecte calmante în bolile sistemului nervos şi creşte capacitatea de concentrare. Este utilizat sub formǎ de cataplasme pentru tratarea rǎnilor şi a diferitelor tipuri de inflamații, împotriva reumatismului şi a durerii de spate. 
 
Deoarece are un gust proaspăt, este perfect pentru igiena orală. Nu numai că elimină bacteriile dăunătoare, dar menţine şi o igienă bună, reducând astfel formarea plăcii bacteriene. De asemenea, contribuie la sănătatea gingiilor şi la reducerea sângerărilor gingivale. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii