Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Efectele terapeutice ale uleiurilor volatile

ro

09 Apr, 2015 00:00 1965 Marime text
Uleiurile volatile sunt extracte concentrate obţinute dintr-o varietate de plante aromatice, flori sau coaja fructelor. Aceste uleiuri aduc îmbunătăţiri considerabile sănătăţii fizice, psihice, mentale şi emoţionale persoanelor care le folosesc constant. Ele au efecte antiinfecţioase, antivirale, antibacteriene, antifungice, calmante, sedative şi stomahice, fiind recomandate în tratamentul mai multor afecţiuni. Printre cele mai importante uleiuri volatile, se numără uleiul de cuişoare, de scorţişoară, eucalipt, rozmarin, busuioc, precum şi uleiul de mentă.
 
Uleiul de cuişoare este eficient în ceea ce priveşte eliminarea toxinelor şi a gazelor din stomac. El are capacitatea de a combate nevralgiile, durerile de dinţi, dar şi pe cele reumatice. Pe de altă parte, uleiul de scorţişoară este un bun stimulator al funcţiilor cardiace, circulatorii şi respiratorii, fiind indicat în bolile de inimă şi acnee. Acest ulei combate lipsa poftei de mâncare.
 
Dacă uleiul de eucalipt este indicat în cazuri de nevralgii, ulceraţii, paraziţi intestinali, răceală, sinuzite şi afecţiuni pulmonare, uleiul de rozmarin stabilizează tensiunea arterială şi este recomandat în tulburări circulatorii, respiratorii şi hepatobiliare.
 
Uleiul de busuioc, la rândul lui, este utilizat în tratamentul asteniilor, în spasme gastrice şi afecţiuni intestinale (enterite, enterocolite, parazitoze). De asemenea, are efecte pozitive în relaxarea sistemului nervos (migrene, depresii, anxietate), dar şi în combaterea infecţiilor tractului respirator (faringite, laringite, răceli, astm bronşic). Şi uleiul de mentă fortifică sistemul nervos şi combate migrenele, durerile de cap, insomniile şi oboseala generală.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii