Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Echinaceea ţine răceala la distanţă

ro

02 Mar, 2015 13:56 1885 Marime text
Originară din America de Nord, echinaceea este o plantă cunoscută pentru capacitatea sa de a întări sistemul imunitar, de a proteja organismul de infecţii şi de a lupta împotriva răcelii şi a gripei. Echinaceea conţine ulei volatil, polizaharide şi glucozide. Are proprietăţi antivirale, imunostimulatoare, antiinfecţioase, antimicrobiene, anticatarale şi tonice.
 
Această plantă este indicată în afecţiuni precum amigdale umflate, ganglioni umflaţi, răguşeală, curgerea nasului, a ochilor, furuncule, septicemie, reumatism, diverse infecţii, cistite, enterocolite, precum şi în perioada de convalescenţă după bolile infecto-contagioase. Echinaceea, de asemenea, îmbunătăţeşte memoria şi puterea de concentrare, reduce inflamarea şi simptomele gripei sau răcelii, stimulează activitatea limfocitelor şi calmează durerile provocate de înţepăturile insectelor.
 
Totodată, reprezintă un puternic agent antiviral împotriva virusului herpex simplex, deoarece produce o creştere semnificativă a fagocitozei, un proces prin care corpurile străine organismului sunt distruse de celulele sistemului imunitar.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii