Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Două tipuri de grâu mai puţin cunoscute

ro

08 May, 2015 10:54 2011 Marime text
Grâul Kamut sau khorasan, strămoşul grâului dur, este mai mare decât bobul de grâu obişnuit şi are o aromă distinctă între cereale, asemănătoare cu cea de nucă. Grâul Kamut este o sursă excelentă de proteine, fibre şi minerale, precum seleniu, zinc, potasiu, sodiu, mangan şi potasiu. Acest tip de grâu mai conţine şi polifenoli, vitamina E şi vitamina B3. Grâul Kamut este prezent în dieta atleţilor, fiind considerat un foarte bun furnizor de energie prin cantitatea semnificativă de lipide pe care o conţine. Datorită conţinutului ridicat în vitamina B3, grâul Kamut asigură metabolismul grăsimilor, proteinelor şi carbohidraţilor.
 
Grâul spelta are un gust deosebit, iar beneficiile aduse de acesta rezultă din multitudinea de substanţe nutritive pe care le conţine, şi anume mangan, fosfor, magneziu, cupru, proteine, fibre, vitaminele A, B şi E. Grâul spelta ajută la tratarea bolilor degenerative, tulburărilor metabolismului şi digestiei. De asemenea, îmbunătăţeşte procesul de formare a sângelui şi stimulează metabolismul la nivelul sistemului nervos, stimulează activitatea rinichilor, scade aciditatea organismului, reduce riscul de boli cardiovasculare şi întăreşte sistemul imunitar.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii