Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Despre planta care întăreşte rezistenţa organismului la boli

ro

25 Apr, 2015 00:00 2173 Marime text
Astragalus se numără printre cele 50 de plante fundamentale utilizate în medicina tradiţională chineză. Partea medicinală din plantă este reprezentată de rădăcină. Astragalus conţine saponine, flavonoide, polizaharide, fitosteroli şi aminoacizi. Folosit pentru ameliorarea stărilor de oboseală şi slăbiciune, această plantă este cunoscută pentru capacitatea sa de a întări sistemul imunitar. Este folosită, de multe ori, în combinaţie cu alte plante, pentru a întări astfel rezistenţa organismului la boli.
 
Astragalus conţine şi substanţe antioxidante, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Printre alte beneficii se numără prevenirea răcelilor, dar şi a altor infecţii ale tractului respirator, reducerea tensiunii sangvine şi protejarea ficatului. Această plantă are proprietăţi antiinflamatorii şi antibacteriene, fiind aplicată pe piele pentru îngrijirea rănilor.
 
Mai mulţi cercetători din Statele Unite au demonstrat că astragalus poate fi un posibil tratament pentru pacienţii care au sistemul imunitar afectat de chimioterapie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii