Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate De ce uleiul de porumb este un aliment important pentru sănătate

ro

04 May, 2015 10:19 1135 Marime text
Uleiul de porumb se obţine prin presarea germenilor de porumb şi are avantajul de a fi asimilat uşor în organism. În comparaţie cu alte uleiuri vegetale comestibile, acesta conţine o mare cantitate de vitamina E, numită şi „vitamina tinereţii”. Mai conţine vitaminele B1, B2, D, F, provitamina A, acizi graşi nesaturaţi şi minerale, precum seleniu, cupru, zinc, calciu şi fier.
 
Uleiul de porumb contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire prematură a organismului, fiind unul dintre cele mai bune tipuri de ulei vegetal. De asemenea, este un bun remediu în prevenirea depunerii de colesterol pe pereţii vaselor de sânge. Tot el favorizează reglarea nivelului de colesterol şi de lipide, previne blocarea vaselor sanguine şi bolile cardiovasculare.
 
Uleiul din germeni de porumb are proprietăţi anticancerigene, este indicat în cazuri de obezitate, hipercolesterolemie, arteroscleroză, constipaţie, afecţiuni biliare, boli ale ficatului, tulburări ale metabolismului lipidic. Totodată, întăreşte sistemul imunitar, fortifică sistemul muscular, inhibă dezvoltarea celulelor maligne, reglează funcţiile creierului şi ajută la activarea celulelor. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii