Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:31 09 12 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce nu trebuie să lipsească mărarul din alimentația noastră

ro

21 Nov, 2019 00:00 295 Marime text

Mărarul este o binecunoscută plantă aromatică folosită în numeroase bucătării din lumea întreagă, dar este utilizat, de mii de ani, şi în medicina tradiţională, scrie romaniatv.net.

În plus, de la această plantă se consumă tot: frunzele, seminţele şi tulpina.

Mărarul aduce numeroase beneficii organismului. Nici nu e de mirare dacă ne uităm la ceea ce conţine această plantă: ulei volatil (puternic antioxidant şi anti-cancerigen), calciu, potasiu, sulf, fier, magneziu şi sodiu, dar şi vitaminele A, B si C.
Te ajută să scapi de kilogramele nedorite

Mărarul s-a dovedit a avea rezultate excelente în diete. Motivul? Proprietăţile sale diuretice împiedică retenţia de lichide din organism şi acţionează asupra depunerilor în zonele celulitice.

Dacă vrei să scapi rapid de kilogramele în plus, bea în fiecare dimineaţă (timp de o lună) câte o cană de 250 de ml de mărar. Iată cum se prepară acesta: două linguriţe de seminţe de mărar la 250 ml de apă clocotită, lasă să infuzeze timp de 10 minute şi apoi îl poţi bea. În scurt timp, vei vedea rezultatele îmbucurătoare.
Mărarul întăreşte oasele.


 

Sursa foto: Arhiva ZIUA de Constanța

Ti-a placut articolul?

Comentarii