Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:23 14 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De ce alimentele negre sunt mai sănătoase

ro

17 Jul, 2014 00:00 848 Marime text
Nutriţioniştii recomandă consumul alimentelor de culoare închisă, deoarece, prin pigmentul intens, este dovedită prezenţa unui număr crescut de antioxidanţi.

Potrivit specialiştilor, nuanţa neagră a anumitor produse alimentare este dată de substanţele denumite anticianine. Aceşti pigmenţi au un rol semnificativ în diminuarea predispoziţiei către diabet, afecţiuni ale inimii sau cancer. Fasolea neagră este bogată în fibre solubile şi antioxidanţi, conţine acid folic şi vitamina B6. Lintea neagră este considerată o altă plantă-minune. Aceasta conţine mai mult fier chiar şi decât spanacul, precum şi fibre solubile care ajută la reducerea nivelului colesterolului şi la întărirea sistemului imunitar. Ceaiul preparat pe bază de boabe de soia neagră are rol de întărire a oaselor şi de reducere a colesterolului rău. De asemenea, soia neagră este bogată în proteine, fibre şi anticianine.

Ti-a placut articolul?

Comentarii