Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Curmalele, un important depozit natural de energie

ro

16 Sep, 2015 00:00 1455 Marime text
Curmalele sunt considerate un depozit natural de energie, ce completează cu succes aportul zilnic de fibre. Acest fruct este consumat atât pentru savoarea pe care o are, cât şi pentru virtuţile sale terapeutice. În zonele în care curmalele constituie un aliment de bază, în special la populaţiile africane, cancerul şi tumorile sunt rare. Acest fenomen se explică prin conţinutul foarte bogat în magneziu, mineral care are un rol preventiv în bolile canceroase. De asemenea, magneziul tonifică muşchii şi întârzie îmbătrânirea, evitând astfel acumularea deşeurilor alimentare.

Curmalele conţin aminoacizi, toate vitaminele (în afară de E şi H), o cantitate mare de microelemente, precum fier, fosfor, magneziu şi mangan. Sunt recomandate în toate afecţiunile nervilor, dar au acţiune benefică şi asupra prostatei şi rinichilor. Curmalele mai conţin şi fosfor, care ajută la calcifierea oaselor. 25 de grame de curmale pe zi sunt suficiente pentru a satisface nevoile de fier ale organismului. Calciul, potasiul şi cuprul din curmale fac din acest fruct uscat un aliment recomandat anemicilor, celor extenuaţi, convalescenţilor, copiilor, sportivilor, persoanelor decalcifiate, demineralizate, dar şi persoanelor în vârstă. Consumul regulat de curmale favorizează restabilirea florei intestinale în caz de disbacterioză. Pe de altă parte, decoctul de curmale calmează tusea.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii