Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cum să te laşi de fumat cu ajutorul plantelor

ro

23 Mar, 2015 01:00 1364 Marime text
Unele plante reduc nevoia de a fuma şi detoxifică organismul fumătorilor, în timp ce altele au capacitatea de a produce aversiune faţă de fumat, dar şi de a elimina impurităţile acumulate în plămâni.
 
Sunătoarea se numără printre plantele care diminuează nevoia de nicotină, remineralizează şi redă energie organismului slăbit din cauza fumatului. Totodată, sunătoarea are rolul de a calma stările de anxietate şi nervozitate, care sunt asociate renunţării la fumat. Şi valeriana contribuie la calmarea stărilor de agitaţie pricinuite de lipsa nicotinei, dar şi la detoxificarea organismului. Infuzia de valeriană reduce din plăcerea de a fuma. Se pot consuma trei ceşti pe zi, după mese.
 
Pulberea de pedicuţă, pe de altă parte, face ca mirosul şi gustul de tutun să fie greu de suportat. În acest scop, se ţine sub limbă, timp de 15 minute, puţină pulbere de pedicuţă, care apoi se înghite cu apă sau ceai. O plantă recomandată în special celor care fumează mult este podbalul. Acesta tratează răguşeala şi tusea provocate de fumat, dar şi astmul. De asemenea, şi pătlagina provoacă dezgust faţă de tutun, contribuind, printre altele, şi la eliberarea căilor respiratorii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii