Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:54 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cum poţi scăpa de vicii cu ajutorul plantelor

ro

10 Mar, 2015 00:00 1167 Marime text
Printre cele mai cunoscute vicii se numără alcoolul şi ţigările. Pentru a ajuta organismul să scape mai uşor de aceste dependenţe, fitoterapia recomandă o serie de plante. Cel mai indicat remediu pentru a scăpa de dependenţa de alcool este infuzia de pedicuţă, care are efect detoxifiant. Şi infuzia de cimbrişor este eficientă în intoxicaţiile alcoolice, deoarece protejează ficatul, pe care îl curăţă de toxine şi, în plus, provoacă repulsie faţă de băutură.
 
Mierea şi polenul sunt foarte eficiente în tratamentul împotriva dependenţei de alcool. Mierea are în compoziţie potasiu, iar lipsa acestuia din organism măreşte vulnerabilitatea la alcool. Un alt remediu naturist care are rolul de a scădea pofta de alcool şi de a proteja ficatul este ceaiul preparat dintr-un amestec de anghinare, mentă, coada-şoricelului, coriandru şi cătină.
 
Printre plantele care combat dependenţa de tutun se numără rădăcina de obligeană, care are un gust amar, dat de substanţa numită acorină, care are rolul de a elimina pofta de nicotină. Sunătoarea are efect calmant asupra sistemului nervos, care este agitat fără nicotină. Citricele, de asemenea, sunt de mare ajutor pentru a scapa de dependenţa de tutun, deoarece aceste fructe induc senzaţia de repulsie faţă de nicotină. Ceaiul de salvie şi de mentă sunt, la rândul lor, de mare ajutor. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii