Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:16 25 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cum poţi îndepărta tartrul prin metode naturale

ro

06 Sep, 2015 11:07 765 Marime text
Tartrul este piatra care se formează pe suprafaţa dinţilor, fiind un depozit organo-mineral, care poate să apară atât la dinţii de lapte, cât şi la cei permanenţi. De obicei, tartrul apare la persoanele cu o igienă dentară deficitară. Tartrul şi placa bacteriană sunt extrem de nocive pentru dinţii, pot duce la apariţia cariilor şi la distrugerea smalţului dinţilor. Acest depozit organo-mineral este de două tipuri: supragingival şi subgingival.
 
Pentru înlăturarea tartrului şi menţinerea sănătăţii danturii pot fi folosite unele remedii naturale.
Consumul fructelor şi legumelor tari, precum mărul şi morcovul, va înlătura particulele de mâncare care s-au adunat pe dinţi. Mai mult, acestea conţin o mulţime de vitamine şi minerale ce vor scădea riscul apariţiei afecţiunilor gingivale. De asemenea, acidul din fructe previne placa bacteriană pentru că interacţionează cu bacteria şi o ucid. Conţin şi agenţi de înălbire, care contribuie la albirea dinţilor.
 
O altă metodă eficientă pentru înlăturarea tartrului supragingival este spălatul dinţilor, o dată pe săptămâna, cu un amestec din trei linguri de bicarbonat de sodiu şi o lingură de sare. Spălatul pe dinţi de cel puţin două ori pe zi şi folosirea aţei dentare previn blocarea resturilor de mâncare între dinţi şi formarea tartrului.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii