Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum poți afla dacă ceva este benefic pentru tine

ro

21 Mar, 2022 00:00 2035 Marime text

   
Când ai o pofta neasteptata de a mânca ceva, un aliment considerat "nesănătos" conform credintelor tale, poti sa îti dai seama daca acea pofta raspunde sau nu unei nevoi a corpului tau? Singurul mijloc pe care îl cunosc este acela de a amâna acea pofta pentru un timp si a te ocupa de altceva, iar daca o vei uita repede, înseamna ca nu era decât o dorinta trecatoare si nu o nevoie. Daca însa simti aceeasi pofta si peste câteva ore, atunci poti sa îti faci pe plac si sa savurezi cu placere acel aliment.


Îti recomand sa faci acest lucru doar atunci când vrei sa manânci un aliment "nesanatos" pentru tine deoarece atunci când îti este foame, este mai bine sa manânci imediat.  Chiar daca corpul tau nu are cu adevarat nevoie, acel aliment îti va face bine, dincolo de planul fizic. Probabil, în acel moment este singurul mod de a te recompensa, pe care îl cunosti în acel moment. Acceptând aceasta incapacitate de a te recompensa în alt mod, vei reusi sa gasesti destul de repede alta modalitate.


Altfel, daca nu îti asculti acea pofta persistenta si te abtii, vei sti ca la un moment dat îti vei pierde controlul. Daca esti genul de persoana care încearca sa îsi satisfaca cea mai mica dorinta sau capriciu imediat, fara sa verifice daca au nevoie de acel lucru, probabil esti în acelasi timp genul de persoana care vrea imediat sa manânce ceea ce îsi doreste în acel moment. Acest gen de comportament este adeseori influentat de o carenta afectiva.


Cum se poate sa ai mai mult discernamânt pentru a realiza daca un aliment este sau nu benefic pentru tine? Acordându-ti dreptul de a experimenta orice, de a mânca si a bea ceea ce ai pofta, fiind constient în acelasi timp de ceea ce se întâmpla în tine si mai ales, fara sa tii cont de ceea ce îti spun ceilalti. Nimeni nu are cum sa stie ce este bun sau nu pentru altcineva.


Un anumit lucru poate fi bun pentru cineva, iar pentru altcineva acelasi lucru poate fi rau.


 

 Citește continuarea articolului pe astrocafe.ro.
 
 Sursa foto: Pexels
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii