Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cum îţi poţi întări unghiile cu ajutorul remediilor naturiste

ro

15 Sep, 2015 00:00 1369 Marime text
Majoritatea persoanelor se confruntă cu probleme legate de unghiile care se rup sau nu cresc foarte repede. În cele mai multe cazuri, nu este vorba de afecţiuni genetice, ci doar de faptul că nu alegem nutrienţii de care unghiile au nevoie. Consumul anumitor alimente ajută la creşterea şi la întărirea unghiilor. Unul dintre aceste alimente este spanacul, care, datorită conţinutului bogat în proteine, vitaminele E, B şi A, acid folic şi clorofilă, ajută la fortificarea unghiilor. Şi seminţele de cânepă sunt bogate în aminoacizi, proteine, fier şi vitamina B, substanţe care înlesnesc creşterea unghiilor şi întărirea acestora.
 
Avocado este un alt aliment care trebuie inclus în alimentaţia noastră. Acest fruct este bogat în vitaminele B, E, acid folic şi proteine, elemente ce ajută la creşterea unghiilor. De asemenea, uleiul de cocos are în compoziţia sa grăsimi care ajută ficatul să se elibereze de toxine, fortifică organismul şi cresc imunitatea. Toate acestea contribuie la fortificarea şi la creşterea unghiilor.

De asemenea, seminţele de dovleac sunt foarte benefice atât pentru unghii, cât şi pentru piele, păr, dar şi pentru menţinerea greutăţii. Aceste seminţe sunt bogate în proteine, zinc, fibre şi vitamina E. Şi uleiul de măsline accelerează creşterea unghiilor. În acest scop, se încălzeşte puţin ulei de măsline şi se ţin degetele în el.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii