Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum alegem cele mai bune suplimente alimentare cu vitamine și minerale

ro

19 Feb, 2022 00:00 2235 Marime text

 
 
 
 Diversitatea de alimente pe care o găsim pe piață ne ridică un mare semn de întrebare. Deși avem cam toate grupele de legume și fructe disponibile în magazine, aproape 30% din populația lumii are probleme cu deficiențele nutritive. Mai exact,  aproximativ 2 miliarde de oameni suferă de anemie.


Vitaminele și mineralele sunt de două feluri: cele sintetice – fabricate identic din punct de vedere chimic cu cele naturale de instituții farmaceutice și cele naturale – pe care le obținem din surse organice (alimentație).


În timp ce vitaminele și mineralele naturale pe care le îngerăm din alimente se asimilează la nivelul intestinului subțire (duoden), cele sintetice sunt create să simuleze acțiunea celor naturale în organism.


Hrana pe care o consumăm zilnic nu ne ajută sa asimilăm toate vitaminele și mineralele de care avem nevoie. E și vina noastră pentru că nu mâncăm sănătos, dar sunt și lucruri care nu țin de noi, cum ar fi calitatea acestor alimente pe care le consumăm.


De multe ori ne orientăm catre legume și fructe cu gândul ca raportul de sănătate este mai mare, însă tot de atâtea ori găsim mult mai multe substanțe chimice în aceste legume/fructe decât ce gasim în anumite produse semipreparate.


De cele mai multe ori ne este mult mai ușor să apelăm la varianta suplimentelor nutritive. Din lipsa de timp, din lipsa de hrană sănătoasă sau, pur și simplu, așa gândim că este mai bine. Total eronat pot spune. 


Cele mai bune vitamine și minerale sunt cele pe care le găsim în alimentația de bază. Sunt și cazuri medicale în care nu se pot asimila toate acestea și, atunci chiar este cazul sa apelăm la suplimentele nutritive, vitamine și minerale, consumate ca surplus la ceea ce obținem din hrană.

S-a ajuns aici pentru că trăim în epoca vitezei. Suntem mereu pe fugă, suntem mereu tentați să apelăm la fast-food, mâncăm pe fugă și astfel nu țintim toate grupele de vitamine pe care ar trebui să le asimilăm din hrana naturală.


Stilul de viață este și el un mare factor care duce la aceste lipsuri nutritive. Sportul trebuie să facă parte din viața noastră de zi cu zi. Organismul funcționează mult mai bine dacă îl ajutăm cu mișcare zilnică, mișcări simple ca mersul pe jos, exerciții fizice de un ritm normal care să mențină funcționalitatea organelor în proporții normale.
 
Suplimentele nu ar trebui să înlocuiască o dietă echilibrată, deoarece alimentele nu conțin doar vitaminele și mineralele  esențiale, ci și aminoacizi și enzime care contribuie la absorbția vitaminelor în organism.

 
Citește continuarea articolului pe astrocafe.ro.







 
Sursa foto: Pexels
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii