Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cresonul combate căderea părului

ro

20 Apr, 2015 10:16 1667 Marime text
Cresonul este o plantă cu frunze lunguieţe, cu o aromă piperată şi răcoritoare, originară din Asia centrală şi de vest. Are un conţinut ridicat de sulf şi iod, a căror combinaţie reprezintă un remediu excelent cu efect de ameliorare a funcţionarii glandelor cu secreţie internă. Iodul din compoziţie este indispensabil pentru buna funcţionare a tiroidei şi a celulelor nervoase.
 
Această plantă mai conţine vitaminele A, C, E, K, dar şi minerale precum calciu, fier şi sulf. Cataplasmele cu frunze proaspete cu creson favorizează şi accelerează cicatrizarea ulcerului şi vindecarea abceselor. Masarea pielii capului, de două ori pe zi, cu suc de creson proaspăt şi alcool combate căderea părului. De asemenea, cresonul conţine uleiuri esenţiale sulfurate, substanţe ce acţionează asupra bronşitelor cronice, tusei persistente şi convulsive. Sucul din frunze de creson drenează şi stimulează rinichii, previne anemia, oboseala şi bolile contagioase. Cresonul are efecte tonice şi regeneratoare.

Sursa foto: foodstory.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Radu 21 Jun, 2018 12:54 Problemele cu caderea parului apar de regula din cauza faptului ca din organism lipsesc anumite vitamine si minerale. Daca aceste vitamine si minerale sunt reintroduse in circuit atunci vom avea rezultate bune si parulnu va mai cadea.
  • Florin 20 Apr, 2017 15:44 Un produs interesant impotriva caderii parului e si folixin.