Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 17 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Copiii născuți cu malformaţii cardiace vor fi operați în România

ro

25 Jan, 2022 15:08 1749 Marime text


Copiii care se nasc cu malformaţii cardiace vor fi operați în România, fără a fi necesar transferul lor în unităţi sanitare din alte ţări, informează Ministerul Sănătății. 

Prof. univ dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a solicitat începerea demersurilor necesare pentru prelungirea Acordului de Cooperare în domeniul chirurgiei cardiovasculare pediatrice încheiat între Ministerul Sănătății, IRCCS Policlinico San Donato Italia, Asociația Bambini Cardiopatici nel Mondo Italia și Asociația Inima Copiilor din România, marți, 25 ianuarie 2022.

Programul de cooperare a început în anul 2013 și se va incheia în 31 iulie 2022 și are două componente, una în care echipe de medici italieni şi români operează copiii cu malformaţii congenitale cardiace în cadrul spitalelor din România și cealaltă de pregatire profesională în Italia a personalului medical din țara noastră în domeniul chirurgiei cardiace pediatrice.

Intervențiile sunt realizate în Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie” și în centrele din Iași, Cluj Napoca și Timișoara.

Din anul 2013 și până în prezent, au fost realizate un număr de 1.462 intervenții în cadrul programului de cooperare, conform raportărilor spitalelor și a unui număr de 140 de profesioniști din domeniul Sănătății, arată sursa citată.

În țara noastră, aproximativ 2.500-3.000 de copii se nasc anual cu probleme cardiace.

Sursa foto: unsplash/ Piron Guillaume
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii