Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:44 21 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consumul de portocale ajută la prevenirea obezității

ro

12 Dec, 2017 00:00 566 Marime text
Organizația Mondială a Sănătății a informat într-un raport că o dietă în care sunt incluse multe citrice are rolul de a proteja inima de bolile cardiovasculare datorită conținutului ridicat de potasiu și vitamina C, informează Agerpres.ro.
 
Potasiul, un mineral electrolit care se regăsește în portocale, contribuie la menținerea funcției cardiace în parametri optimi. Când nivelul potasiului scade, se instalează artimiile.
 
Citricele aduc beneficii în numeroase afecțiuni precum: Alzheimer, Parkinson, artrită, astm, degenerescență maculară, diabet, scleroză multiplă, holeră, gingivită, funcționarea optimă a plămânilor, cataractă, colită ulcerativă și maladia Crohn. De asemenea, ajută la prevenirea obezității.
 
Portocala este considerată aliment cu calorii negative, având mai puține calorii decât necesită digestia acesteia. În curele de slăbire bazate pe fructe se recomandă între 3 și 5 portocale pe zi. Este important ca acestea să fie consumate nu înainte sau imediat după masă, ci într-o masa separată, doar de fructe, pentru că au alt timp de digestie și pot fermenta alte alimente.

Ti-a placut articolul?

Comentarii