Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:55 21 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condurul doamnei, un antibiotic natural și un deliciu culinar

ro

26 Oct, 2018 00:00 247 Marime text
Condurul doamnei este un antibiotic natural și un deliciu culinar (planta fiind comestibilă), dar și un favorit al albinelor, este cunoscută mai ales ca plantă ornamentală, scrie Agerpres.ro.
În medicina tradițională se realizează preparate din rădăcină, care au efect benefic asupra vaselor de sânge.

Datorită conținutului de uleiuri esențiale rădăcina îmbunătățește circulația sângelui și alimentarea cu sânge a mușchiului inimii.
De asemenea, pot fi folosite atât frunzele, cât și fructele în scop culinar.

Frunzele pot fi folosite în salate, având un gust piperat, semințele sunt de asemenea comestibile și pot fi folosite pe post de substitut pentru capere.
Extractul din plantă este cunoscut pentru efectele sedative precum și pentru proprietățile antibiotice remarcabile — este puternic și cu acțiune rapidă.

De la începutul anilor 1950, s-a dovedit a fi foarte eficient în tratamentele pentru infecția bacteriană, în special, care afectează pielea, tractul urinar, respirator și digestiv.
De asemenea, este un tratament eficient pentru infecțiile fungice, cum ar fi Candida.
Ceaiul este util și eficient în cazul pacienților febrili.

Planta se folosește ca antiscorbutic, antiemfizematos, antifungic, antiseptic, antiviral și antibacterian cu proprietăți excelente de dezinfectant, expectorant, în bronșite cronice.

Sursa foto: Digi 24

Ti-a placut articolul?

Comentarii