Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Combate stresul cu ajutorul ceaiurilor!

ro

05 Sep, 2015 00:00 1167 Marime text
Există dovezi științifice potrivit cărora, în timp, stresul provoacă tulburări digestive, favorizează instalarea depresiei, a insomniilor şi afectează memoria. De asemenea, poate determina apariţia unor boli cardiovasculare şi a diabetului. În ajutor vin remediile naturiste. Ceaiul de muşeţel, de exemplu, luptă nu numai împotriva stresului, ci şi a stărilor de rău, a indigestiilor şi a insomniilor. În cantităţi mici, acest ceai combate anxietatea, iar în cantităţi mai mari, provoacă somnul, trei-patru ceşti pe zi fiind suficiente pentru a induce o stare de relaxare.
 
Cu un gust plăcut şi un parfum inconfundabil, ceaiul de tei combate stresul şi reduce anxietatea. Totodată, funcţionează eficient şi în cazul durerilor de cap. Ceaiul de mentă, cu aroma lui revigorantă, este folosit, la rândul lui, pentru combaterea stresului şi reducerea anxietăţii. Ceaiul de valeriană este recomandat persoanelor care au probleme cu somnul. Valeriana funcţionează ca un sedativ pentru sistemul nervos, induce o stare de relaxare şi poate ameliora starea de agitaţie cauzată de stres prin scăderea pulsului şi a tensiunii arteriale. Este recomandat consumul ceaiului de valeriană seara, cu cel mult două ore înainte de culcare.
 
Şi ceaiul de lavandă este parfumat, el inducând o stare de relaxare numai prin miros. Este eficient în tratarea anxietăţii, a epuizării nervoase şi a durerilor de cap. Mirosul de lavandă acţionează rapid asupra activităţii sistemului nervos, în timp ce uleiul de lavandă combate stresul şi durerea.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii