Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:49 23 09 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clinica privată de Oftalmologie Laser Vision Med, a marcat, la Constanța, Ziua Mondială a Vederii

ro

14 Oct, 2016 00:00 5572 Marime text
Clinica Laser Vision Med din Constanța a marcat pentru prima dată la Constanța, Ziua Mondială a Vederii, sărbătorită în toată lumea la 13 octombrie, alături de toate celelalte membre ale Organizației Mondiale a Sănătății care au aderat la Planul de Acțiune Globală ce vizează îmbunătățirea sănătății vederii la nivel mondial pentru următorii patru ani. Cu ocazia Zilei Mondiale a Vederii, reprezentanții Clinicii Laser Vision Med au organizat o conferință de presă în care a discutat despre importanța prevenției în cazul sănătății vederii și a tratamentului precoce în cazul afecțiunilor oculare. „Peste 80% din afecțiunile oculare cu potențial de orbire pot fi evitate dacă sunt depistate precoce.

Cea mai frecventă cauză de scădere a vederii la limita considerată legal ca orbire este cataracta (peste 50% din cazuri), urmate de glaucom (8%), degenerescență maculară legată de vârstă (5%), retinopatia diabetică și viciile de refracție necorectate (5%), și alte cauze (22%)“, a explicat directorul medical al Clinicii Laser Vision Med, dr. Bogdan Ion Cucu. Cu o investiție susținută în ultimii ani, Laser Vision Med a devenit cel mai mare centru privat de oftalmologie din România. În cadrul clinicii, se realizează în premieră la Constanța, intervențiile chirurgicale de reducere de dioptrii (chirurgie refractiv), cu ajutorul Laserului Excimer, însă oferă tratamente de înaltă calitate, datorită aparaturii, serviciilor și tehnologiei medicale de ultimă oră. În cadrul clinicii funcționează 7 departamente pentru problemele de vedere: departamentul de cataractă, departamentul de chirurgie refractivă, departamentul de retină, departamentul de glaucom, departamentul de cornee și transplant de cornee, departamentul de oftalmo-pediatrie și departamentul de ATI.

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Viban 15 Oct, 2016 11:22 Mă bucur pentru rezultatele de excepție pe care le înregistrează în plan profesional directorul medical dr. Bogdan Ion Cucu și consider că unitatea medicală respectivă se poate constitui ca centru metodologic în specialitatea oftalmologie pentru România aci putând fi organizate cursuri de perfecționare, conferințe naționale și internaționale pentru a promova în Europa și în lume modele de succes. Am satisfacția că maturitatea și responsabilitatea asumată a tinerei generații poate fi un imbold pentru cei ce urmează. Așadar, felicitări și ... succes Bogdane et comp.!