Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:55 27 01 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Clementinele, pline de vitamine. De ce să le consumi

ro

01 Dec, 2020 00:00 1623 Marime text
  • Clementinul este un fruct citric, un hibrid dintre Citrus deliciosa și portocal.
 
Beneficiul clementinelor este ca sunt un aliat excelent împotriva virusurilor de sezon, pot fi utilizate în curele de slăbire, contin antioxidanți naturali, îmbunătățesc vederea și reduc stresul.
 
În categoria vitaminelor prezente în clementine se încadrează 48.800 mg de vitamina C, 0.600 mg de niacină și 0.200 g de tocoferol.
 
Mineralele pe care 100 de grame de clementine le conțin: potasiu (177 mg), calciu (30 mg) și fosfor (21 mg).
 
Cantitatea bogată de calciu ajută în creșterea și menținerea oaselor.
 
Pentru că au fibre, clementinele pot fi consumate din plin în zilele de Sărbătoare cu meniuri care abunda in grasimi si zahar. Însă nu le mâncați nicioadata după masă, ci cu o oră înainte sau la două ore după un festin culinar.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii