Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fructul zilei Cireaşa, între savoare şi efecte terapeutice

ro

28 May, 2015 12:30 1640 Marime text
E vremea cireşelor, chiar dacă preţul lor este încă ... piperat, şi nicidecum aromat şi dulce, precum fructele de care vorbim. Cireşul este un pom fructifer, care are o importanţă terapeutică naturistă deosebită, şi numai prin fructele sale. Aceasta pentru că în remediile naturale se folosesc codiţele cireşelor, şi fructele coapte.
 
Cireşele sunt recomandate a fi consumate cu succes de către cei care doresc să scape de greutatea corporală, în acelaşi timp cireşele ajută la dispariţia senzaţiei de foame şi remineralizează organismul. Aceasta pe lângă savoarea pe care o dă fructul oricui în timp ce este mâncat.
 
Vitaminele conţinute: A, B1, B2, B3, B5, B6,C, E, mineralele, zahărul sub formă de levuloză, toate acestea conferă organismului energie, regenerând celulele. De asemenea, cireşele întăresc imunitatea organismului, au acţiune antiinfecţioasă şi reglează funcţiile ficatului şi ale stomacului.
 
Cireşul este recomandat de specialiştii în medicină naturistă în tratarea diabetului, afecţiunilor biliare şi renale, artritei, asteniei fizice şi psihice, obezităţii, hipertensiunii, întârzierii creşterii la copii, arterosclerozei, bolilor de ficat, bolilor psihice, reumatismului.
 
Cireşul poate atinge eficienţă maximă, în curele de primăvară, de curăţire şi eliminare a toxinelor acumulate în organism în timpul sezonului rece, când alimentaţia este mult mai bogată în grăsimi.
 
Pe de altă parte, pulberea din cozi de cireşe este considerată un remediu excelent în tratarea celulitei, edemelor, artritei, cistitei, febrei şi retenţiei urinare. Această pulbere se administrează sub formă de capsule. Iar uleiul din miezul sâmburilor de cireaşa este foarte util în vindecarea reumatismului, dispariţia negilor şi a petelor cutanate. De asemenea, ceaiul din codiţe de cireşe sau din frunze de cireş este recomandat ca fiind un remediu excelent în afecţiunile renale şi litiaze.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii