Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:38 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cinci metode naturiste prin care poţi scăpa de cearcăne

ro

25 Jun, 2014 00:00 973 Marime text
Cearcănele şi pungile de sub ochi sunt consecinţele unei vieţi agitate, ale oboselii, ale odihnei insuficiente sau ale unei moşteniri genetice. Acestea se pot atenua, în scurt timp, cu ajutorul câtorva soluţii naturiste, aflate la îndemâna oricui.
Castravetele, cel mai cunoscut şi mai rapid remediu în tratarea ochilor umflaţi, are efect astringent şi luminează pielea. Feliile de castraveţi se aplică în jurul ochilor, timp de 15-20 de minute, sau se ung cu suc de lămâie şi puţină cremă pe bază de lanolină.
Un remediu foarte rapid şi eficace este cartoful, care se taie felii şi se ţine pe ochi, timp de 15 minute, după care locul se clăteşte cu apă călduţă. De asemenea, cartoful are proprietăţi calmante şi capacitatea de a albi şi lumina pielea, estompând cearcănele.
Compresele reci cu infuzie de trandafiri, aplicate pe ochi, sunt extrem de eficiente în ameliorarea cearcănelor. Infuzia se face din o lingură de petale de trandafiri şi 100 ml de apă. Muşeţelul, prin acţiunea sa antiinflamatoare, reprezintă o variantă bună pentru a trata ochii obosiţi şi cearcănele. Compresele reci din ceai de muşeţel se aplică pe ochi.
Dacă cearcănele sunt de natură genetică, iar pielea de sub ochi are o culoare mai vineţie, acestea se pot estompa dacă se masează uşor zona respectivă cu o felie de lămâie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii