Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Cinci ceaiuri care ajută în curele de slăbire

ro

12 Mar, 2015 00:00 1418 Marime text
Ceaiurile au numeroase beneficii pentru sănătatea organismului, printre acestea numărându-se prevenirea accidentelor vasculare, reducerea nivelulului de colesterol, reglarea nivelului zahărului din sânge, dar mai ales accelerarea procesului de ardere a grăsimilor. Ceaiul verde, spre exemplu, este cunoscut pentru proprietăţile sale antioxidante, detoxifiante, de reducere a colesterolului şi de stimulare a metabolismului, accelerând astfel arderea grăsimilor din organism.
 
Şi ceaiul de urzică stimulează metabolismul, fiind extrem de eficient în curele de slăbire. În plus, acest ceai vitaminizează şi remineralizează organismul, pe care îl apără de bacterii. De asemenea, ceaiul de urzică vindecă inflamaţiile căilor urinare, stimulează secreţia de bilă şi reglează nivelul de zahăr din corp.
 
Pe de altă parte, ceaiul negru are proprietăţi antioxidante puternice, stimulează metabolismul, reduce nivelul de zahăr din sânge şi favorizează arderea grăsimilor. Şi ceaiul de anghinare este cunoscut pentru proprietăţile sale diuretice, el elimină toxinele din corp, stimulează digestia şi ajută la arderea grăsimilor, prevenind astfel şi retenţia de apă.
 
Ceaiul de păpădie se numără printre băuturile cu efecte miraculoase asupra întregului organism. Acest ceai are acţiune diuretică, favorizează detoxifierea, curăţă ficatul, tratează acneea, îmbunătăţeşte tranzitul intestinal, dar şi circulaţia sanguină. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii