Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:05 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

centrulnatura.ro Vindecarea naturii, vindecarea inimii noastre

ro

28 Jun, 2021 00:00 2627 Marime text

 
  • Suntem o parte din Natura frumoasă din jur.
Suntem o categorie de fiinte care am ales sa venim in aceasta Realitate, pentru a trai experiente noi si pentru a mari nivelul de constientizare al Sursei, al Creatorului care ne-a trimis.

Alaturi de noi, pe Pamant, traiesc mii de alte fiinte, care incearca acelasi lucru – sa experimenteze, sa evolueze, sa imbogateasca constiinta cu noi si noi alte trairi.

Armonia dintre toate entitatile si relatiile dintre ele definesc echilibrul unei lumi, la un moment dat.
 
M-am uitat cu atentie in lumea oamenilor, in ultimii ani.

Si ma uit din ce in ce mai atent, de cand am observat in mine TOT ceea ce exista bun si rau la exterior.

De aceea, am realizat ca daca vreau sa stiu mai multe despre cei din jurul meu, ar fi bine sa ma cunosc cat mai amanuntit pe mine, cea care sunt imaginea tuturor.
 
Mi-am descoperit atatea parti de suferinta si intuneric, aduse odata cu genele si educatia familiei mele actuale, dar si multe preluate in cursul primilor zeci de ani, inconstient traiti pe pamant.

Starea de „transa” a copilariei, adolescentei si primei tinereti s-a prelungit mult in viata mea, intrucat acidoza mentala a creierului meu a permis mentinerea ei continua.

Am descoperit cat de mult critic, cat de mult judec, cat de mult „compar” si cat de putin accept si iubesc ceea ce este, asa cum este.
Atat la mine, cat si la cei din jur.
 
Dar am descoperit de curand (credeam ca am uitat de mult, sau chiar am pierdut) copilul inocent interior, care priveste lumea din jur cu ochii minunati de frumusetile vazute. M-am bucurat imens de curand, cand m-am plimbat printr-un parc, dintr-o zona premontana si am descoperit ilicea – sau carpenul – sau platanul – sau hortensiile in Natura! Cand le-am recunoscut, le-am admirat, le-am VAZUT! Parca vad pentru prima oara plantele, le vad frumusetea, le recunosc energia, ma extaziez in fata unui carpen imens, maiestuos si imbratisez cu iubire un brad urias!
 
Cand sunt in Natura, mai ales cand sunt in prezenta arborilor, simt cum acea parte intunecata din mine nu mai este atat importanta, este doar un balast, care poate fi pus la o parte, alaturi de iubirea uriasa pe care o simt din energia copacilor!

Simt arborii ca avand o legatura speciala cu oamenii.

Ma doare fiecare copac doborat pe care il vad, asa cum am experimentat de curand in zona unde locuiesc, si in care pentru largirea unei sosele, se sacrifica zeci de copaci, care sunt dezradacinati cu salbaticie. Este o priveliste dureroasa.

Oamenii fac multe Naturii din jur, fara macar sa ceara permisiune, fara sa se gandeasca la consecinte si fara macar sa aplice o lege a compensatiei.
Am inteles de mult si comportamentul oamenilor fata de arbori, fata de plante sau fata de animale. Care este acelasi cu comportamentul pe care fiecare om il are fata de ceilalti oameni! De fapt, pe care fiecare om il are fata de de el insusi!

Oamenii se comporta foarte rau cu ei insisi.

Isi trateaza cu multa indiferenta corpul fizic, cu care majoritatea nu au nici o relatie armonioasa. Sau nici macar o relatie.

Majoritatea nu-si cunosc si nu-si inteleg corpul fizic, nu-i percep mesajele (de ajutor sau de pericol), nu-i dau hrana de care acest corp are nevoie si nu se comporta bine cu el.

Il abuzeaza, il suprasolicita, il biciuie si-l forteaza sa reziste im conditii, de multe ori, imposibile.

Oamenii isi trateaza cu multa indiferenta mintea, majoritatea incarcand hard-ul calculatorului (cam asta este mintea noastra, un hard de computer) cu programe haotice si inutile. Si nu se mai ocupa deloc de „re-aranjarea” soft-ului, folosind toata viata soft-uri (programe) invechite, incarcate in copilarie si tinerete.

Orice hard se poate „curata”, re-aranja, programe pot fi sterse, si alte programe incarcate,
Putem face orice cu minunata noastra minte si cu uimitorul nostru corp biologic – ce sunt instrumentele daruite de Creator tuturor copiilor sai, la venirea in corp fizic!
 
Am inteles in ultimul timp ca vindecarea – ce inseamna o schimbare completa a energiei interioare – vine doar din lucrul fiecarei persoane cu sine, din asumarea responsabilitatii personale a acestui proces.
Dupa ce am cautat ani de zile „remedii” pentru vindecare, adica fel si fel de medicamente, chiar si „naturale” sau proceduri de toate felurile, fizice sau energetice, am aflat ca nu sunt pe drumul corect al vindecarii, pentru ca am descoperit ca VINDECAREA ESTE UN PROCES. Nu o stare obtinuta cu pastile sau proceduri, indiferent cat de minunate si magice par sa fie!
VINDECAREA ESTE UN PROCES care poate incepe in corpul fizic – dar apoi se transfera in „centrul” fiintei umane, in inima sa. Sau poate incepe in inima sa energetica si se poate continua in corpul fizic.

Oricum ar fi, vindecarea fiecarui om incepe cu vindecarea inimii sale.
 
Iar starea de bine care se poate obtine in corpul fizic odata cu dieta de detoxifiere alcalina (asa cum am descris-o in multe alte articole) este cea care ajuta la deschiderea inimii. De fapt, ajuta la re-deschiderea sa, pentru ca inima se inchide cand ne separam de Natura.

Cand ne tratam fara respect corpul fizic si mintea, care sunt facute din mineralele pamantului, din vegetalele Naturii si din apa Cerului – pierdem legatura cu Intregul.

Atunci cand uitam atat de tare cine suntem, incat incepem sa ucidem si sa distrugem totul in jur, pentru a putea trai noi – ne-am separat complet de Inima noastra, de Natura si de Viata.
 
Defrisarile de terenuri, sacrificarea copacilor pentru obtinerea terenurilor agricole au schimbat foarte tare energia Pamantului. Si nu au rezolvat problema omenirii legata de alimentatie.

Cu cat oamenii mananca mai mult alimente nepotrivite pentru corpul lor (de exemplu, cereale!) cu atat intra mai tare in acidoza si simt nevoia sa manance alimente si mai multe, si mai nepotrivite, confundand senzatia de slabiciune a corpului (data de acidoza) cu cea de foame.

Folosirea cerealelor, a granelor, a lactatelor, oualelor si carnii intensifica starea de acidoza a oamenilor, mentinandu-i in starea de boala si de separare interioara de Natura.
 
Vindecarea Naturii nu se va putea face decat odata cu vindecarea oamenilor.

De fapt, odata cu vindecarea INIMII oamenilor.
Care inseamna IUBIRE.
IUBIREA este energia vindecarii.
Dar nu una teoretica, obtinuta prin gandire sau trairi emotionale.
IUBIREA nu este o emotie, nu apare si dispare (precum dragostea, sau pasiunea).

IUBIREA este o stare. EA ESTE CONTINUA.
Cand respecti toate fapturile de pe pamant, cand respecti Natura si-ti procuri alimentele fara sa faci rau nici unei fapturi, fara sa omori animale sau plante, atunci apare o alta relatie cu propria inima si cu inima lumii.
 
Cand culegem fructele comestibile ale plantelor, ale arborilor si altor plante, care ne daruiesc din abundenta roadele lor – intram in vibratia vindecatoare a respectului pentru VIATA.

Alegand sa consumam fructe ( sunt si legume „fructe” ale plantelor respective – precum tomatele, ardeii, castravetii, dovleceii sau pastaile) – alegem sa consumam prea plinul Naturii, abundenta acesteia, darul sau pentru oameni.

Alegand VIATA, alegand IUBIREA, alegem VINDECAREA inimii noastre si participam, fiecare, cu o picatura, la vindecarea Mamei Natura.
Dieta de detoxifiere care foloseste fructele si legumele proaspete este o dieta care se impune din ce in ce mai mult in ultimii zeci de ani, desi ea a fost discutata de igienisti din vechime de peste 100 de ani.

Valoarea ei a fost comentata si contestata zeci de ani de nutritionisti, de medici sau de publicul larg.

Dar cei care au incercat-o, testat-o si resimtit-o pe propria piele, sub supravegherea unei persoane avizate, care sa cunoasca detaliile problemelor ce pot aparea la inceput, la trecerea catre aceasta dieta – sunt persoane care raman pe aceasta dieta zeci de ani.

Pentru ca oamenii realizeaza nivelul de VINDECARE ce poate incepe odata cu fructele – odata cu mesajul arborilor – odata cu stradania lor de a ne intoarce catre „Paradisul original” – pe care l-am pierdut din ignoranta si necunoastere.
 
Pentru ca am simtit chemarea Naturii si a arborilor fructiferi inapoi catre VIATA, catre INIMA mea, catre VINDECARE, am initial proiectul nou de pe site-ul nostru, intitulat „IUBIM FRUCTELE” – un proiect caruia ii voi dedica tot mai mult timp, in defavoarea altor tipuri de articole.
Doar daca vreun alt subiect important apare „la orizont” voi continua dezvoltarea lui.

In schimb, voi incarca periodic informatii pe platforma noului proiect si voi realiza o baza de date cat mai consistenta despre FRUCTE.
 
Pentru ca fructele reprezinta POARTA inapoi catre INIMA, inapoi catre VIATA, inapoi catre UMANUL din fiecare din noi, si implicit, inapoi catre NATURA!
 
 
Sursă text: centrulnatura.ro
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii