Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrulnatura.ro Puțină chimie, puțină fizică, observații făcute cu ochii deschiși

ro

27 Oct, 2021 00:00 2402 Marime text

 
  • Când observi cu atenție lumea din jur, când îți cunoști bine corpul și ai încredere în semnalele sale, poți să realizezi când se întâmplă ceva.
  • În ultima perioadă, senzația că se întâmplă ceva este din ce în ce mai intensă.

Mă refer la ultimii 30 de ani.

Dar în mod special, la ultimii 2 ani. Și mai ales la ultimele luni (septembrie-octombrie).

Observ cum corpurile oamenilor se degradează rapid și intensiv. În ciuda proclamatei revoluții tehnice din medicină. Care este doar o iluzie. Se întâmplă ceva în jurul nostru, în interiorul nostru, între noi și nu este ceva de bine.

Computerele nu au ușurat vieților oamenilor. Observ cu totul altceva. Și la mine și la cei din jurul meu. Un grad de dez-umanizare și de transformare în ceva ce nu îmi este familiar. Devenim cu toții un fel de apendice la inteligența artificială.

În plus, toate comunicațiile wi-fi ce au necesitat zeci și sute de antene, montate peste tot, au influențat într-un fel biologia umană și natura. La fel cum sutele de mii de mașini, plus drumurile de asfalt, au afectat într-un fel lumea din jur.

Dar cel mai mult observ un impact imens al chimiei agresive la care sunt supuse corpurile omenești. Am descoperit în jurul meu mult mai multe: păsări afectate și degradate, realmente arse, fără aripi sau în dificultăți mari. Animale sălbatice și domestice într-o stare foarte proastă, de spui că au fost deshidratate și otrăvite. Arbori și plante arse, uscate, fără frunze, în plină vară.

Și desigur, oameni care au simptome stranii, ciudate, apărute la vârste variabile și avansând ireversibil spre exit, în ciuda tuturor eforturilor (dietă, detoxifiere, tratament naturist, lucru pe emoții etc).

Dacă aș cădea în Teoria Conspirației, aș spune că suntem otrăviți sistematic, treptat, gradat, la nivel mondial. Am văzut simptomele și semnele în toate țările pe care am avut privilegiul să le vizitez: America de Sud, de Nord, Asia și Europa. Peste tot este la fel. Ca și cum este o uriașă conspirație globală de otrăvire și degradare umană și a vieții, în general.

Pentru că nu îmi place să las mintea în scenarii de război, prefer să-mi formulez propriile povești. Iar homeopatia, cu ale sale descoperiri interesante din ultimii 200 de ani mă ajută mult în susținerea poveștilor mele.

Haideți să vă spun niște povești despre elemente chimice interesante. Asezonată cu niște fizică (puțină, așa cum o știu și o înțeleg). Și cu ceva intuiție, din propria mea experiență. Și să descoperiți voi singuri dacă au relevanță pentru situația fiecăruia dintre voi.

Ați auzit cu toții de potasiu (sau Kalium), considerat cel mai important cation intracelular. Aproximativ 98% din potasiul din corpul uman se află situat în celule și este esențial pentru starea de putere, forță și rezistență a corpului.

Potasiul influențează funcțiile neuromusculare.

Când este prea puțin potasiu, apare hipo-potasemia, caracterizată prin slăbiciune musculară. Pur și simplu nu mai avem putere în mușchii de la picioare, să mergem, în cei de la mâini, să realizăm sarcinile complexe pe care le putem facem ca oameni sau chiar în mușchii respiratori, să tragem aer adânc în piept, sau în mușchii limbii, să mai vorbim.

Când este prea mult potasiu, apare hiper-potasemia, și cel mai important efect este aritmia cardiacă. Inima începe să bată mai tare, mai neregulat, mai dezordonat și senzațiile interioare sunt de agitație și panică.

Împreună cu sodiul (Natrium-ul), potasiul (Kalium) influențează echilibrul hidro-electrolitic al corpului.

Funcționarea corpului nostru ca o baterie de energie se bazează pe acest echilibru între sodiu (în afara celulelor) și potasiu (în celule).

În homeopatie, există niște informații clare obținute din studierea a 9 săruri de potasiu, foarte importante în corp. Toate au însușiri comune și unele particularități. La fel și persoanele care au nevoie de aceste remedii, au însușiri comune și unele particularități.

Pentru toate remediile din potasiu, sunt câteva simptome comune:

Dorința intensă de dulciuri

Sensibilitatea la curenți reci de aer

Agravarea între 2 și 4 dimineața

Insomnie

Dureri de stomac (înțepătoare, uneori foarte intense și violente), stomac foarte sensibil, predispuși la dureri gastrice și ulcere. Întreaga zonă a plexului solar este sensibilă (frica este transferată la nivelul stomacului)

Sciatică, cu dureri de spate (agravate de presiune, de statul pe partea dureroasă și în timpul menstruației).

Secreții abndente, vâscoase, uneori lipicioase, gălbui sau verzui-gălbui (nas, ochi, uneori din gât)

Slăbiciune și anemie

Răceli și sinuzită

Edeme, în special ale gleznelor și în jurul ochilor (rinichii slăbiți)

Pneumonie cu dureri înțepătoare la nivelul pleurei

Afecțiuni ale inimii, de la simple palpitații și hipertensiune arterială, până la rigidizări ale pereților arteriali și infarcte brusc apărute

Constipație

Tulburări feminine (menstre abundente, uneori vin devreme, alteori vin târziu). Secreție vaginală abundentă, cremoasă, gălbuie.

Afecțiuni reumatice: inflamații ale articulațiilor cu deformări, în special genunchi și șolduri.

Frilozitate sau bufeuri și căldură.

Să amintim câteva dintre sărurile de potasiu și vom reveni ulterior cu alte câteva detalii:

Kali arsenicosum

Kali bichromicum

Kali carbonicum

Kali phosphoricum

Kali muriaticum

Kali nitricum

Kali bromatum

Kali sulphuricum

Kali iodatum.

Thalium

Să lăsăm un pic la o parte potasiul si să discutăm despre un alt element chimic, Thalium-ul.

Sărurile de Thalium sunt folosite ca ingrediente cheie în multe pesticide și otrăvuri pentru rozătoare (cerealele și silozurile sunt locurile de răspândire). Ele mai sunt și produse secundare ale combustiei cărbunilor și la manufacturarea cimentului.

Sărurile de Thaliu sunt rapid și complet absorbite pe toate căile, ajungând în corp și tulburând producția de energia din celule (ciclul Krebs).

Cel mai mult, Thalium-ul dizlocă potasiul și corpul începe să prezinte tulburări de lipsă sau exces de potasiu.

Toxicitatea Thaliuului se manifestă printr-o neuropatie rapid progresivă, ascendentă, foarte dureroasă și senzorială, plus alopecie. Constipația este mai degrabă întâlnită decât diaree, între simptomele digestive. Mai apar tulburări ale creierului, slăbiciune motorie, cardiacă, hepatică și renală.

Thalium-ul care se acumulează în corp, ca urmare a ingerării cerealelor, fructelor și legumelor tratate cu sărurile de Thalium poate să fie activat de către radiațiile electromagnetice ale dispozitivelor electronice (computer, tableta, telefon mobil, GPS și altele). Multe dintre simptomele de intoxicație pot fi declanșate sau intensificate de radiații și de folosirea intensivă a tehnologiei.

Antidotul cel mai frecvent este albastrul de Prussia (săruri de fier – Ferrum ferocianatum) în homeopatie. Albastrul de Prussia este foarte util pentru tratamentul efectelor radioactive ale thalium-ului sau cesiului (se scoate prin scaun sau urină – culoare albastră).

Să descriem simptomele pentru care este folosit acest remediu Thalium met în homeopatie (nu este nicio legătură cu viroza care ne dă bătăi de cap în ultima perioadă):

Dureri oribile, intense, spastice, dureri precum șocurile electrice, dureri violente (la toate nivelele, de mâini, de picioare, de articulații)

Afectarea glandelor suprarenale și tiroidei – cu simptome de hipertiroidie (agitație, palpitații, frică și atacuri de panică, scădere în greutate)

Amorțeli și furnicături la nivelul degetelor de la mâini și picioare, extinse către brațe și membrele inferioare, până în abdomenul inferior, perineu și partea inferioară a toracelui

Dureri musculare, tremurături, stare generală de slăbiciune cu lipsa puterii; tulburările pot să apară și să dispară la aceeași oră

Anxietate fără nicio cauză, atacuri de panică

Nerăbdare crescătoare, iritabillitate,

Simptome isterice cu hiperestezie (sensibilitatea simțurilor) apoi hipo-estezie (lipsa mirosului, gustului etc)

Neliniște extremă cu insomnie

Stare permanentă de excitație nervoasă, cu plâns și țipat

Apatie cu depresie

Alopecie, căderea completă a părului, după o afecțiune epuizantă.

Intoxicația cu Thalium este o realitate în populație. Indiferent care este versiunea oficială, indiferent de alte simptome ale altor intoxicații chimice, cunoscând faptul că Thalium-ul dizlocă potasiul, vedem cum simptomele celor două probleme se suprapun și se transformă într-un tablou combinat, interesant, care nu are decât o asemănare întâmplătoare cu simptomele virozei zilei.

Este util să ne uităm mai în profunzime la aceste două elemente.

Să ne întoarcem puțin la sărurile de potasiu – Kalium. Le vom descrie pe rând, așa cum se regăsesc în cărțile de homeopatie. Cine știe? Poate vă sunt de folos aceste descrieri. Dacă vă regăsiți în oricare dintre tablouri, puteți folosi fără grijă aceste remedii simple și eficiente (atunci când sunt indicate).

Kalium carbonicum (carbonatul de potasiu) este indicat la o persoană nesigură, cu multe anxietăți și frica de singurătate, frică la orice (tresare ușor) frică de hoți, de stafii, de pericole, dar poate deveni speriat, certăreț și iritabil, țipând din orice.

Are transpirație abundentă, dureri de spate și stare generală de slăbiciune, fiind foarte friguros și cu o senzație de slăbiciune la nivelul articulațiilor (i se înmoaie genunchii când se ridică în picioare. Are și crampe la nivelul gambelor și tresăriri în somn. Prezintă o dorință intensă de dulce și multe probleme gastro-intestinale, în special flatulență (gaze).

Femeile sunt foarte iritabile înainte de menstruație și au dureri de sâni, înainte de menstră.

Se poate administra Kali carbonicum 30 – 3 granule dimineața, zilnic, 5 zile pe săptămână, 1-2 luni.

Kali muriaticum (clorura de potasiu) este indicat în probleme legate de sinuzite, rinite cu secreții vâscoase, albicioase, senzație de ureche înfundată de parcă ar fi apă în urechi (înfundarea trompelor Eustachio), eliberarea urechii de secreții abundente;

Frecvent se administrează Kali muriaticum 9 sau 15, de 2 ori pe zi – zilnic, 30-40 de zile.

Kali sulphuricum (sulfura de potasiu) este indicat unei persoane cu dorință de companie, călduros și cu aversiune față de căldură, ameliorați în aer liber, eliminări de culoare gălbuie (din nas, ochi, urechi, gât sau pe vagin), vâscoase, abundente, mai ales pe partea stângă. De asemenea, util în eczemă cu scurgeri gălbui vâscoase, cu mâncărime intensă, mai ales noaptea. Și acest remediu are o dorință intensă de dulce.

Poate fi administrat în diluția 30CH, 3 granule dimineața, zilnic, 5 zile pe săptămână, 1-2 luni.

Kali phosphoricum  – indicat în probleme ale nervilor, tulburări neurologice, fiind util în insomnie, epuizare, mai ales după eforturi intelectuale exagerate (remediul studenților epuizați). Mintea le este plină de gânduri și adorm cu multă dificultate.

Kali phosphoricum 9 sau 15, 3 granule dimineața, zilnic, 3-4 săptămâni, ajută mult în aceste situații.

Kali arsenicosum este un remediu pentru persoane foarte friguroase, cu probleme de piele precum psoriazis-ul (mâncărimi ale pielii, agravate de căldură, deși pacientul este foarte friguros). Pielea mai poate prezenta diferite ulcerații sau afecțiuni maligne.

O caracteristică a persoanei este anxietatea și suspiciunea extremă, mai ales cu privire la propria sănătate, nu are încredere în medici și evită oamenii cât mai mult cu putință (de teamă să nu se contamineze cu germeni), este foarte temător și un zgomot brusc duce la apariția unui tremur de nestăpânit în tot corpul

Kali arsenicosum 30, 3 granule dimineața, zilnic, 30-40 de zile

Kali bromatum este o altă persoană anxioasă, temătoare, ce are o stare de vinovăție foarte intensă, de parcă ar fi făcut ceva foarte grav. Vinovăția este permanentă, pentru orice și are mereu senzația că a comis o crimă. Este o persoană cu multe compulsii și obsesii puternice. Are nevoie să-și țină mâinile ocupate (tricotat, împletit, cântat la un instrument muzical, computer, pictat etc). Este unul dintre cele mai bune remedii pentru acneea purulentă la adolescenți, din genul celei care lasă cicatrice pe față sau pe spate.

Kali bromatum 30 – 3 granule de 1-2 ori pe zi – zilnic 5 zile pe săptămână, 1-3 luni de tratament.

Kali iodatum este un remediu pentru persoane călduroase, anxioase, care se tem de pericol și de ghinion. Frica și anxietatea se ameliorează dacă se plimbă în aer liber, de aceea adoră mersul pe jos. Îi plac plimbările rapide și tonice, cu mișcări rapide și viguroase. Poate fi iritabil, grosolan și abuziv, în special cu copiii. Poate fi chiar crud cu familia sa, certăreț, malițios și violent.

Kali iodatum 30 sau 200, 3 granule o dată pe săptămână, duminica, 2-3 luni.

Kali bichromicum este o persoană tăcută, rezervată, care nu-și exprimă sau manifestă deloc sentimentele. Ca și simptome fizice prezintă dureri punctiforme, înțepătoare, care se mută ca localizare din loc în loc. Apar și dureri de cap, ce cresc și descresc cu soarele, sinuzită, cu dureri agravate la aplecarea înainte și senzația de frunte încărcată, dureri care cresc și descresc treptat.

Scurgerile din nas sau din ochi pot fi vâscoase, lipicioase și care se întind elastic ca un fir.

Toate simptomele pot fi declanșate de curenți reci de aer, persoanele fiind foarte friguroase și sensibile la curenții reci.

Pentru eliminarea secrețiilor prea lipicioase sau eliberarea sinusurilor, Kali bichromicum 9 sau 7, 3 granule de 2 ori pe zi – zilnic, 2-3 săptămâni.

Kali silicatum este un remediu pentru dureri înțepătoare, ca acele sau așchiile, pentru senzații de fir de păr (în gât, în ochi, în nas), pentru scurgeri copioase, gălbui, groase, mirosind a brânză veche și dificil de eliminat. Există și edeme (umflături) ale gleznelor, pleoapelor, a părții superioare a corpului. Persoana răcește ușor, are probleme ale oaselor, ale unghiilor și părului, precum și răni care se vindecă cu dificultate.

Toate aceste remedii homeopatice din potasiu pot fi folosite în situațiile în care tablourile din descriere se regăsesc în realitatea persoanei care suferă.

Acum haideți să tragem o mică concluzie, pentru că avem destulă informație să o facem.

Ce observ uitându-mă la mine și la ceilalți?

Tablouri de boală ce seamănă cu o intoxicație sau o otrăvire.

Nu observ aceste tablouri de anul acesta sau în ultimii 2 ani, ci de mai bine de 25-30 de ani.

De fapt, de la începutul vieții mele pe pământ.

M-am observat pe mine. Și apoi pe cei din jur. Am căutat explicații.

Într-o lume fragmentată, în care colaborarea este doar un cuvânt și comerțul este regula Jocului, îți ia timp și destule resurse să afli informații reale și utile.

Și acestea sunt de multe ori fragmentare. Ca piese incomplete într-un puzzle.

Mi-a luat foarte mult timp să acumulez informații, cunoaștere, experiență.

Am plătit cu multă suferință fiecare eșec, eroare sau drum înfundat.

Am oferit cu generozitate taxa pe prostie, de câte ori am fost dusă în eroare sau păcălită.

Dar am continuat să merg înainte. Pentru că era singura modalitate: continuarea Jocului.

Dincolo de toate lucrurile pe care nu doresc să le mai comentez, am observat în corpul meu și al celorlalți dezechilibre minerale mari și importante.

Dezechilibre pe sărurile de potasiu (foarte importante), antrenând variații sodiu-potasiu importante (cu stări de slăbiciune, oboseală, leșin, lipsă de putere și dificultăți în folosirea mușchilor).

Dezechilibre pe sărurile de fier, cu anemie și aceeași lipsă de putere, slăbiciune fizică (asezonată și cu palpitații, atacuri de panică și tulburări de comportament).

Dezechilibre pe minerale mici, aparent puțin importante, dar esențiale în anumite funcții ale corpului: mangan, titaniu, germaniu, seleniu etc.

Multe dintre ele declanșau dezechilibre hormonale marcate.

Și aberații mentale și de comportament.

Gândurile pe care mintea le rulează par desprinse din filmele și cărțile ce ne sunt generos oferite din fragedă pruncie.

Am descoperit că mâncarea ce ne este oferită de copiii, și care NU este mâncarea utilă pentru corpurile noastre, ne duce într-o stare de acidoză uriașă, care potențează intoxicația chimică și iradierea fizică ce se petrece zilnic.

Pentru mine este o uimire cum rămânem în viață, în ciuda faptului că suntem realmente zilnic otrăviți cu mâncare, intoxicați cu gânduri agresive și limitative și cu emoții paralizante, iradiați, arși de vii sau congelați de friguri incredibile.

Am descoperit că organismele noastre biologice rezistă la abuzuri incredibile. Sunt de o putere și o adaptabilitate miraculoase.

Dezechilibrele de potasiu, conectate cu posibila intoxicație cu thalium (și multe alte toxine și metale grele), la care se adaugă expunerea la rețelele agresive de transmisiuni electro-magnetice ne afectează corpurile în moduri pe care abia începem să le descoperim.

Ce putem să facem practic? Cum ne putem susține și întări?

Remediile homeopatice descrise mai sus sunt niște soluții temporare, de rezolvare a unor probleme acute. De aceea le-am descris detaliat. Să fie de folos oricui caută o soluție. Se pot administra de fiecare dată când simptomele fizice le solicită.

Dar dincolo de homeopatie, care este o știință umană, descoperită și aplicată de oameni, avem Natura, cu creația Divină a roadelor sale.

Fructele și legumele.

Să nu uităm că sursa cea mai naturală și facilă de săruri de potasiu de bună calitate rămân fructele.

Ni se comunică frecvent să ne ținem departe de aceste fructe, datorită fructozei (zaharului) și efectelor sale asupra ficatului și pancreasului.

Dar exact consumul moderat și constant de fructe este cel care ne menține echilibrul mineralelor (în special al potasiului), de care avem atât de multă nevoie, pentru a rezista.

Perele, bananele, papaya, dar și strugurii, gutuile și corcodușele vin cu un aport însemnat de potasiu. Nu putem să consumăm niciunul dintre aceste fructe în cantități prea mari, pentru că apar simptome. Dar asta este ideea: să menținem dozele rezonabile, să nu cădem în latura consumului exagerat și să observăm continuu reacțiile corpului.

Consumului fructelor neutralizează multe dintre efectele intoxicațiilor la care suntem supuși acceptând structura socială așa cum este în prezent.

Și nu vorbim doar despre fructele arborilor, ci și despre fructele legumelor, precum castraveți și dovlecei, roșii și ardei, uneori conopidă și brocolli (acestea sunt inflorescente, nu fructe, dar efectele protectoare sunt la fel de importante).

Dacă fructele și legumele rezistă la manipulările uriașe la care sunt supuse și rămân în viață, atunci ne pot susține și pe noi în viață. Sunt de acord că fructele și legumele organice ar reprezenta cea mai bună soluție pentru calitatea îmbunătățită a vieților noastre. Dar în lipsa lor, putem să consumăm orice fel de fructe și legume, pentru că viața din ele menține viața în noi.

Echilibrarea potasiului în celulele corpului nostru susține echilibrarea multor alte minerale. Și întărește temporar corpul supus asaltului radiațiilor electromagnetice, care îl coc la foc mic, mai ales pe interior. Ne ard la propriu organele interne, facem febră continuu și simțim acizii din interior cum ne topesc. Potasiul și fructele răcoresc acest pârjol declanșat de factori fizici controlați de om.

Indiferent de provocările induse de ignoranța și inconștiența umană (sau de altceva), putem găsi soluții. Asta este darul creativității umane.

Puțină chimie, puțină fizică, o privire mai atentă la noi înșine și în jur și mai apar indicii interesante despre ce se întâmplă, real, cu noi înșine. Pentru cei care vor să știe și să înțeleagă.


Sursa text: www.centrulnatura.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii