Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:31 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

centrulnatura.ro Cauza cea mai frecvent întâlnită a tuturor bolilor oamenilor

ro

26 Jun, 2021 00:00 2816 Marime text
  • În toate fazele de dezvoltare ale științei medicale, de-a lungul istoriei omenirii, chiar și în cele mai îndepărtate perioade de timp, cauza principală a majorității bolilor oamenilor a fost considerată una „externă”.

Cu alte cuvinte – „boala” era considerată „ceva exterior” – un „spirit malefic”, o „energie negativă”, o „miasmă nesănătoasă” care „intra” în corpul omenesc și tulbura buna funcționare a acestuia – producând durere și suferință ființei umane.

Această înțelegere tip „magic” se păstrează și în medicina prezentului, indiferent cât de „dezvoltată”, „avansată” sau modernă pretinde aceasta că este.
Odată cu descoperirea „microbilor”, „ciupercilor”, „paraziților” etc – această „influență magică exterioară” a căpătat chip și nume și toate eforturile medicale sunt îndreptate către îndepărtarea acestor factori exteriori.

Oamenii de știință au venit cu ipoteza că singura rațiune de a exista a tuturor microbilor, virușilor, paraziților și ciupercilor este să facă rău oamenilor, să-i ”„tace”, să-i „agreseze” – o ipoteză la fel de adevărată precum cea cu prezența „teroriștilor” la Revoluția din 1989. Dușmani „nevăzuți” stau la pândă și așteaptă momentul oportun să atace oamenii inocenți și nevinovați, atunci când aceștia nu se așteaptă.

Cât este de diferită această ipoteză de „considerațiile magice” ale șamanilor antici, care vedea boala precum un „spirit malefic” care intra în corpul omenesc și-l poseda?

Cât de mult a avansat știința medicală în înțelegerea cauzei problemelor de sănătate ale oamenilor?

Instrumentele medicale moderne par sofisticate iar tehnologia folosită extrem de spectaculoasă, dar rezultatele aplicării acestor instrumente și tehnologii în practică nu sunt diferite de cele obținute cu tamburinele și fumigațiile șamanilor.

Sănătatea oamenilor moderni nu este mai bună ca acum câteva mii de ani.

Oamenii se îmbolnăvesc frecvent, starea fizică a majorității oamenilor este una proastă, corpul majorității oamenilor, din fragedă copilărie și perioada de adolescent – este un corp deformat, fragil, suferind, plin de mucus, de puroi și de grăsime – care se mișcă cu dificultate de pe o zi pe alta, supraviețuind într-o stare de slăbiciune și suferință incredibilă 60-70 de ani – într-o lume plină de rutine și „obiceiuri” care țin ființa umană în această stare de slăbiciune.
 
Sursă text: www.centrulnatura.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii