Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Somnul, important pentru sănătate Cele mai dăunătoare poziţii pentru dormit

ro

01 Jun, 2015 00:00 1235 Marime text
Știm cu toţii cât de important este somnul pentru sănătatea noastră. Specialiştii susţin că avem nevoie de 7 - 9 ore de somn pe noapte şi este important să reuşim să adormim cât mai devreme. Pe lângă aceste recomandări, este important locul în care te odihneşti, salteaua pe care dormi, dar și poziţia pe care o adopţi în timpul somnului.
 
Principalul disconfort pe care îl simţim în urma poziţiilor greşite adoptate în timpul somnului este durerea de spate. Lucrurile nu se opresc aici: de la dureri de spate, se ajunge la dureri de gât, contracturi musculare sau chiar crampe abdominale, afirmă cercetătorii, potrivit one.ro.
Potrivit medicaldaily.com, cea mai dăunătoare poziţie este dormitul pe burtă. Explicaţia este simplă: coloana vertebrală este afectată, iar muşchii sunt supuşi unor presiuni care pot provoca stări de oboseală. 
 
Cei mai mulţi oameni dorm în poziţia fetală, cu genunchii la piept. Aceasta este dăunătoare pentru coloana vertebrală. O astfel de poziţie în timpul somnului poate duce, cu timpul, la dureri de spate, umerii şi gâtul trebuie să fie într-o poziţie aliniată. Cei care dorm în această poziţie sunt preocupaţi de problemele din timpul zilei, chiar şi atunci când dorm.

Care este poziţia ideală pentru somn?

Medicii ne oferă două variante: să dormim pe spate, cu braţele pe lângă corp, prevenind durerile de spate, sau să dormim pe o parte,această poziţie fiind recomandată în special femeilor însărcinate.

Ce poziţie trebuie să evităm?

Dormitul pe burtă reduce posibilitatea de a sforăi peste noapte, dar această poziţie vă poate cauza dureri de spate şi de gât, contribuind la apariţia ridurilor. Dormitul pe burta te împiedică sa îţi menţii coloana vertebrală într-o poziţie neutră. De asemenea, aceasta poziţie pune presiune asupra articulaţiilor şi asupra muşchilor, fapt care îţi poate cauza dureri.
 
Sursa: one.ro, medicaldaily.com
Sursa foto: sanatate.acasa.ro

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii