Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:12 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cel mai murdar lucru pe care îl atingi zilnic Are de 100 de ori mai multe bacterii decât capacul vasului de toaletă

ro

03 Jun, 2015 00:00 767 Marime text
Conform unui studiu publicat în revista Open Medicine, butoanele liftului sunt pline de bacterii. Nu prea ai cum să eviţi liftul, dar important este să ştii că el este cel mai murdar lucru, pentru a te spăla pe mâini ori de câte ori îl foloseşti.
 
Deşi studiul a fost axat mai mult pe tot ceea ce înseamnă încăperile unui spital, rezultatele arată că butoanele liftului, indiferent daca-i vorba despre liftul spitalului sau nu, au de 100 de ori mai multe bacterii decât capacul vasului de toaletă, potrivit profesorului de Microbiologie şi Ştiinţele mediului de la Arizona's College of Public Health, Chuck Gerba, scrie one.ro.
 
Pentru că butoanele liftului sunt mai murdare decât băile publice, morala ar fi să încerci să apeşi butonul liftului cu un şerveţel când ajungi la job sau să te speli pe mâini imediat cum ieşi din lift.
 
Cercetătorii au luat probe de pe 120 de butoane din lifturi diferite şi de pe 96 de suprafeţe din băi diferite. Rezultatele: 61% dintre butoanele lifturilor erau colonizate de bacterii, comparativ cu 43% dintre suprafeţele băilor, potrivit revistei Open Medicine.
 
Chuck Gerba, profesorul de Microbiologie şi Ştiinţele mediului de la Arizona's College of Public Health, afirmă că vasul de toaletă din băile publice este chiar curat, spre deosebire de alte lucruri. Profesorul îşi argumentează afirmaţia printr-un procentaj: 48% dintre femeile care folosesc o baie publică curăţă vasul toaletei înainte să se aşeze sau pun hârtie înainte, de jur-împrejurul vasului.
 
Profesorul de Microbiologie de la NYU School of Medicine concluzionează printr-un sfat extrem de uşor de urmat. Ne spune că este imperativ să ne spălăm pe mâini înainte să mâncăm sau să bem ceva. Trebuie să fim atenţi şi când punem mâna pe faţă, deoarece vârfurile degetelor sunt cele mai infestate, de aceea trebuie să insistăm asupra lor când ne spălăm pe mâini.
 
Sursa: one.ro, openmedicine.ca
Sursa foto: criserb.com

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii