Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Ce substanţe nutritive conţine varza kale

ro

18 May, 2015 10:43 1504 Marime text
Varza kale este considerată un super-aliment deoarece poate fi consumată în orice dietă şi are beneficii uimitoare pentru sănătate. Varza kale este bogată în nutrienţi, clorofilă, vitaminele A, C, K, B6, acid folic, tiamină, niacină, riboflavină, fibre, antioxidanţi, potasiu, magneziu, calciu, fier, sodiu şi fosfor. Cantitatea de calciu conţinută de varză kale este aproximativ de trei ori mai mare decât cea de fosfor.
 
Această varză are proprietăţi anticancer, reduce nivelul de colesterol şi de zahăr din sânge, are efect de alcalinizare a organismului şi detoxifică corpul. Varză kale conţine o cantitate semnificativă de elemente nutritive, este o sursă excelentă de minerale şi vitamine, de aceea ajută la întărirea sistemului imunitar al organismului. Datorită conţinutului în luteină, varza kale protejează vederea şi scade riscul de boli de inimă.

În plus, reprezintă o sursă importantă de grăsimi bune, mai exact acidul alfa linoleic, un acid gras din categoria Omega 3, esenţial pentru sănătatea creierului. Varza kale are un conţinut mic de calorii şi inhibă absorbţia de iod în organism. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii