Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:30 07 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce probleme indică senzaţia de greaţă

ro

07 Oct, 2014 00:00 1144 Marime text
Senzaţia de greaţă apare în general atunci când există o boală a sistemului digestiv. În astfel de situaţii, când esofagul, stomacul, duodenul, fierea sau pancreasul are o problemă, apare şi senzaţia de greaţă. Această stare poate dispărea după eliminarea prin vărsătură, de cele mai multe ori, a factorului iritant.
 
Totuşi, există greaţa şi fără vreo legătură cu bolile aparatului digestiv. Aceasta poate apărea după un exces alimentar, situaţie în care factorul iritant este explicat chiar de alimentele consumate. Astfel, greaţa poate apărea la persoanele care nu au nicio leziune digestivă, ci pur şi simplu o sensibilitate la anumite alimente.
 
La persoanele suferinde de hipertensiune arterială, greaţa este asociată cu durerile de cap, tulburări de vedere, palpitaţii şi stare generală foarte rea.
 
De asemenea, sarcina este o altă cauză a senzaţiei de greaţă. Tulburările severe de metabolism, cum ar fi cele apărute în cazul diabetului zaharat dezechilibrat, tensiunea renală sau acidozele, pot fi însoţite de greaţă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii