Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce mâncăm pentru a ne menţine sănătatea întregului organism?

ro

07 Jun, 2014 00:00 1303 Marime text
Ştim deja că fiecare aliment în parte aduce beneficii unei anumite părţi a copului nostru, dar pentru o sănătate generală, avem nevoie de o combinaţie a mai multor produse. Astfel, pepenele galben şi citricele menţin sănătatea sânilor, fiind bogate în vitamina C, vitamină cu rol în stimularea sistemului imunitar. Există chiar şi studii care demonstrează că o dietă bogată în vitamina C (preluată din alimente, nu din suplimente) contribuie la prevenirea cancerului la sân.
Rubarba îmbunătăţeşte sănătatea oaselor, deoarece este o importantă sursă de calciu, mineral cu rol deosebit de important în menţinerea oaselor puternice.
Măslinele contribuie la păstrarea sănătăţii ovarelor. Un studiu realizat de cercetătorii italieni a dovedit că femeile care au introdus măslinele în dieta lor zilnică şi-au redus cu 30% riscul de apariţie a cancerului ovarian.
Nucile menţin sănătatea creierului, deoarece sunt o importantă sursă de acizi graşi Omega-3, substanţe esenţiale pentru obţinerea performanţelor cognitive.
Morcovii sun bogaţi în beta-caroten, substanţă pe care organismul o transformă în vitamina A, cu rol în menţinerea şi îmbunătăţirea sănătăţii ochilor şi a vederii.
Strugurii roşii conţin flavonoide, minerale esenţiale în păstrarea unei inimi sănătoase. De asemenea, pot proteja organismul de celulele canceroase.
Cartofii dulci menţin sănătatea pancreasului prin eliberarea treptată a zahărului în sânge.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii