Sănătate Ce este lupinul şi cum poate fi preparat
Sănătate: Ce este lupinul şi cum poate fi preparat
							
							 24 Jul, 2015 16:05 
							
														
							
								ZIUA de Constanta
								 
				                    2458
							
							
								
								
								Marime text
				                   
				                   
				                
							
							 2458
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						
						
						 2458
							
							
								
								
								Marime text
				                   
				                   
				                
							
							 2458
							
							
								
								
								Marime text
							
							
						
			Lupinul este o plantă erbacee, care face parte din familia leguminoaselor. În ţara noastră, această plantă este cunoscută şi sub denumirea de niprală. Fructele plantei cresc sub formă de păstaie. Lupinul conţine aproximativ cinci boabe (seminţe), numite lupine. Printre varietăţile de lupin folosite în alimentaţie, se numără lupinul alb, lupinul galben şi cel albastru.
 
Toate tipurile de lupine trebuie preparate după o metodă specifică, înainte de a fi consumate. Aceasta presupune înmuiatul lupinelor în apă sărată, timp de mai multe zile. În ţările mediteraneene şi orientale, lupinele sunt consumate la fel precum alunele. Seminţele conţin glucide, lipide, proteine, alcaloizi, fosfolipide, lectine, triterpene, flavone, aminoacizi, vitamine, acizi organici şi acizi graşi. Sunt probiotice, ajutând la dezvoltarea bacteriilor bune în organism. Lupinele au căpătat o atenție considerabilă în ultimul timp, în special în rândul consumatorilor vegani, deoarece are o paletă largă de întrebuințări alimentare, de la cârnați vegetarieni, la tofu de lupin.
						Toate tipurile de lupine trebuie preparate după o metodă specifică, înainte de a fi consumate. Aceasta presupune înmuiatul lupinelor în apă sărată, timp de mai multe zile. În ţările mediteraneene şi orientale, lupinele sunt consumate la fel precum alunele. Seminţele conţin glucide, lipide, proteine, alcaloizi, fosfolipide, lectine, triterpene, flavone, aminoacizi, vitamine, acizi organici şi acizi graşi. Sunt probiotice, ajutând la dezvoltarea bacteriilor bune în organism. Lupinele au căpătat o atenție considerabilă în ultimul timp, în special în rândul consumatorilor vegani, deoarece are o paletă largă de întrebuințări alimentare, de la cârnați vegetarieni, la tofu de lupin.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
								Comentarii
							
							 Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
					Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
					

 
															 
														 
										 
												 
												 
												 
												 
												 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
						 
					