Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:29 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cât bine fac seminţele de busuioc organismului

ro

12 Aug, 2014 00:00 2007 Marime text
Seminţele de busuioc sunt pline de nutrienţi şi au multe beneficii necunoscute. Nu sunt atât de populare, dar pot fi folosite cu succes în reţete vegane sau în băuturi răcoritoare.

Seminţele de busuioc sunt considerate de cunoscători  un superaliment. Acestea se umflă precum seminţele de chia şi nu au un gust puternic, astfel că pot fi folosite cu succes în mai multe reţete.

Unul dintre beneficiile consumului seminţelor de busuioc este efectul răcoritor al acestora, de aceea sunt recomandate şi folosite în multe băuturi. Pot fi folosite în cazul răcelilor care se manifestă prin durei de gât sau tulburări respiratorii. Seminţele de busuioc ajută digestia şi au un efect calmant, reducând stresul. Sunt recomandate şi în diete, deoarece, consumate înainte de masă, diminuează apetitul.

Busuiocul conţine mulţi flavonoizi puternici, cu efect antioxidant, au efect antibacterian şi antiinflamator, datorită uleiurilor esenţiale precum eugenol, citronelol sau terpineol. Seminţele de busuioc au puţine calorii, iar conţinutul de colesterol este zero. Potasiul, magneziul, cuprul, calciul, manganul sunt câteva din mineralele pe care le regăsim în busuioc. Mai regăsim în această plantă înalte nivele de betacaroten, luteină, vitamina A şi K.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii