Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sănătate Care sunt plantele care curăţă plămânii

ro

28 Jun, 2015 10:14 1862 Marime text
Din cauza poluării, plămânii sunt supuşi zilnic efectelor nocive. Unele plante medicinale au capacitatea de a curăţa plămânii. Eucaliptul, de exemplu, conţine cineol, o substanţă care luptă împotriva congestiei şi diminuează disconfortul de iritare nazală. Eucaliptul are proprietăţi expectorante şi ajută la calmarea tusei. În plus, datorită proprietăţilor antioxidante, eucaliptul creşte eficacitatea sistemului imunitar, prevenind astfel răcelile.
 
Şi salvia este o plantă folosită pentru calmarea tusei şi a durerilor în gât. Consumul ceaiului de salvie şi inhalarea vaporilor săi sunt două metode eficiente în tratarea problemelor pulmonare şi a sinuzitei. Menta conţine hierbabuena-mentol, substanţă care asigură respiraţia liberă a muşchilor în căile respiratorii. Uleiul esenţial de mentă este foarte util în curăţarea eficientă a plămânilor.
 
De asemenea, rădăcina de lemn dulce înmoaie membranele care facilitează eliminarea mucoasei din gât şi plămâni şi, în plus, întăreşte sistemul imunitar. Cimbrul, la rândul lui, ajută la tratarea problemelor pulmonare, la tratarea şi la prevenirea infecţiilor bacteriene, a pneumoniei şi bolilor căilor respiratorii. Uleiul esenţial de cimbru are capacitatea de a elimina toate tipurile de bacterii care pot afecta funcţionarea normală a plămânilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii