Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Care este reala boală a prezentului

ro

13 Jun, 2022 00:00 1423 Marime text
Boala prezentului, foto: Pexels
 Supra-solicitarea mentală este adevărata ”BOALĂ” a prezentului. Mintea noastră este realmente ”bombardată” continuu cu informații, stimuli, decizii, griji și ”hrană” continuă pentru ”gândire”.
 
 
 
Performanța intelectuală este supra-estimată și supra-valorizată – de aceea mulți oameni cad în capcana utilizării exagerate a minții – în cursul zilnic al vieții.
 
 

Epuizarea mentală care apare în jurul vârstei de 40 de ani – cu tulburările evidente de memorie, atenție, concentrare, dar și cu tulburări de comportament, precum fixism, conservatorism, rigiditate mentală, dificultăți de învățare abilități noi etc – ne deschide poarta evident către deznodământul deja cunoscut – Alzheimerul sau senilitatea vârstei a treia., scrie medicul Sorina Soescu în cartea sa Școala Sănătate 5D- Manual pentru începători.
 
 
Simplificarea Practică – cu renunțarea la obiectele inutile care vă încarcă dulapurile, sertarele, casele, locurile de muncă – renunțarea la hainele pe care nu le mai purtați de ani de zile, dar le țineți 391 în dulapuri, la ”amintirile” care vă țin legați de trecut și nu vă lasă să înaintați către viitor, a tuturor ”suvenirurilor” de toate felurile.
 
 
Cum poți călători cu ușurință și explora lumea imensă din jur – dacă mereu cari cu tine bagaje uriașe – lucruri, amintiri, resentimente, emoții, gânduri și posesii? Și cum poți fi creativ într-o casă în care există lucruri unele peste altele, obiecte acumulate în ani de zile, depozitate în locuri stagnante, de care nu ne atingem nici măcar la curățenia generală?
 
 
Așa cum vă mai spuneam – suntem doar temporar în ”vizită” pe acest Pământ, ne simțim ”ca acasă”, dar mereu avem nevoie să ne amintim că la un moment dat, ”vizita” se va termina. Și atunci, este util să avem bagaje puține și să plecăm ”rapid” - fără să îngreunăm viața nimănui.
  
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii