Sănătate Căpşunile, surse naturale de antioxidanţi
Sănătate: Căpşunile, surse naturale de antioxidanţi
02 Mar, 2015 09:22
02 Mar, 2015 09:22
02 Mar, 2015 09:22
ZIUA de Constanta
1267
Marime text
Originare din Europa, căpşunile se numără printre fructele cu cel mai mare conţinut în antioxidanţi. Ele mai conţin vitaminele B5, B6, C, E, K, mangan, potasiu, calciu, fosfor, fier, sodiu, fibre alimentare, acid folic, fitonutrienţi, uleiuri volatile, flavonoizi şi tanini. Căpşunile au efect antibiotic, bactericid, antiinflamator, tonic, nutritiv şi reminalizant.
Datorită nutrienţilor şi antioxidanţilor, aceste fructe micşorează riscul bolilor cardiovasculare şi întârzie efectul de îmbătrânire. Căpşunile favorizează tranzitul intestinal, reduc colesterolul şi contribuie la tonifierea corpului. Consumul acestor fructe are efecte benefice în cazuri de reumatism, afecţiuni renale, gută, astenie, anemie, constipaţie, parazitoze intestinale, hipertensiune arterială, hemoroizi, hemoragii uterine, nefrite, seboree, ulcer gastric, tulburări hepato-biliare, insomnii, obezitate şi acnee.
Datorită nutrienţilor şi antioxidanţilor, aceste fructe micşorează riscul bolilor cardiovasculare şi întârzie efectul de îmbătrânire. Căpşunile favorizează tranzitul intestinal, reduc colesterolul şi contribuie la tonifierea corpului. Consumul acestor fructe are efecte benefice în cazuri de reumatism, afecţiuni renale, gută, astenie, anemie, constipaţie, parazitoze intestinale, hipertensiune arterială, hemoroizi, hemoragii uterine, nefrite, seboree, ulcer gastric, tulburări hepato-biliare, insomnii, obezitate şi acnee.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii