Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:23 16 07 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Broccoli, o legumă excelentă pentru sănătatea oaselor

ro

28 Oct, 2014 10:02 927 Marime text
Originară din Italia, broccoli este o legumă gustoasă înrudită cu varza şi conopida. Denumirea provine de la cuvântul italian „brocco”, care se traduce prin creangă sau mugur. Se recomandă utilizarea acestei legume în diverse preparate, datorită cantităţii impresionante de fibre, vitamine, minerale şi alte substanţe care luptă cu boli grave – din aceste motive şi-a câştigat reputaţia de cea mai sănătoasă legumă.
 
Datorită cantităţii mari de fibre alimentare, broccoli favorizează digestia şi pentru că are un conţinut mic de calorii ţine greutatea sub control. Previne anemia, infecţiile, bolile de ficat şi întârzie procesul de îmbătrânire. De asemenea, datorită conţinutul ridicat de calciu şi vitamina K, broccoli îmbunătăţeşte  rezistenţa oaselor şi previne osteoporoza. O cană cu broccoli conţine 74 mg de calciu şi 123 mg de vitamina C, care ajută la absorbţia calciului în oase. Fitonutrienţii din această legumă contribuie la detoxifierea organismului, inclusiv la neutralizarea şi eliminarea deşeurilor toxice. Pe lângă vitamina C, broccoli conţine beta-caroten şi cantităţi mai mici de zinc, seleniu şi alte minerale, care ajută în acţiunile defensive ale sistemului imunitar.

Ti-a placut articolul?

Comentarii